0,5 % dohodnine za donacijo ZOTKS

24.11.2016

 

Vabimo vas, da del (svoje) odmerjene dohodnine (do 0,5 %) namenite za donacijo naši zvezi, ki deluje s splošno-koristnim namenom.

Zakaj bi 0,5 % od odmerjene dohodnine namenili prav Zvezi za tehnično kulturo Slovenije?

Zato, ker Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) že več kot 60 let v otrocih in mladih prebuja strast za znanost, raziskovanje, naravoslovje in tehniko ter jim pomaga gojiti inovativno, ustvarjalno in raziskovalno držo. Je nevladna organizacija, ki skozi delo z otroki in mladimi spodbuja odkrivanje, razvoj in uporabo okoljsko vzdržnih sodobnih tehničnih dognanj. Domišljena je kot sodobno organizirana neprofitna organizacija, ki deluje v javnem interesu.
 

Zveza za tehnično kulturo Slovenije daje največji poudarek programom, ki krepijo inovativnost in ustvarjalnost med otroci in mladimi:

  • mladinske raziskovalne naloge in inovativni projekti
  • tekmovanja iz znanja (logika, kemija, biologija, računalništvo in inovativne tehnologije, naravoslovje)
  • modelarstvo in konstruktorstvo ter tehnologije obdelav
  • sodelovanje ekip iz Slovenije na mednarodnih olimpijadah iz znanja in srečanjih mladih raziskovalcev
  • mladinski raziskovalni tabori, ustvarjalne poletne šole in delavnice
  • revija za tehniško ustvarjalnost mladih TIM

Če želite donirati do 0,5 % dohodnine, lahko vlogo oddate na portalu eDavki (izberite obrazec Doh-DON) ali s svojimi podatki izpolnite obrazec v priponki (»Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije«) ter ga pošljete na vaš finančni urad.

Višina donacije ne vpliva na višino vaše odmerjene dohodnine. Z vašo donacijo ne boste finančno prikrajšani, boste pa pomagali pri izvajanju naših dejavnosti. Če se za donacijo ne odločite, bo 0,5 % od odmerjene dohodnine (skupaj s preostalimi 99,5 %) ostalo v proračunu Republike Slovenije.

Zagotovaljamo, da bo vsak prispevek namenjen spodbujanju otrok in mladih na njihovi raziskovalni in ustvarjalni poti.