Dejavnosti RC Murska Sobota 2018

Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih - IZUM 2018 bo potekal od 20. in 23. novembra 2018 v centru Maximus v Murski Soboti. Program festivala najedete TUKAJ.

 

Regionalni center ZOTKS s sedežem v Murski Soboti - poročilo za leto 2018

V RC ZOTKS Murska Sobota smo v letu 2018 izvedli naslednje projekte:

  • Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci je 26. marca potekalo 26. srečanje mladih raziskovalcev Pomurja. Na srečanju so mladi raziskovalci osnovnih in srednjih šol Pomurja predstavili 60 nalog (36 srednješolskih in 24 osnovnošolskih) na 17 področjih.
  • Regijsko srečanje in tekmovanje mladih konstruktorjev za pomursko regijo je potekalo 6. aprila na Osnovni šoli III Murska Sobota. Udeležilo se ga je 132 osnovnošolcev in 32 mentorjev. Tekmovanje je potekalo v desetih panogah. Delo tekmovalcev je ocenjevalo 22 sodnikov, strokovnjakov na posameznih področjih.
  • Z Osnovno šolo III Murska Sobota smo organizirali tradicionalno regijsko srečanje in tekmovanje mladih tehnikov – modelarjev Pomurja. Tekmovanje se je odvijalo 25. in 26. maja na Osnovni šoli III Murska Sobota, na kopališču Terme 3000 24. maja in na letališču Murska Sobota 23. Maja 2018. Tekmovanja se je udeležilo 68 osnovnošolcev in trinajst mentorjev. Tekmovali so v dvanajstih panogah.
  • Regijsko tekmovanje v oranju je potekalo 11. avgusta v soorganizaciji z Društvom oračev Pomurja in Biotehniško šolo Rakičan ter PGD Bolehnečici. Na njivnih parcelah v Bolehnečicah se je v štirih kategorijah pomerilo 20 tekmovalcev. Kot popestritev prireditve pa je potekalo tudi tekmovanje starodobnikov v oranju ter spretnostna traktorska vožnja žensk.