Jesenske delavnice stekla Trenta 2016

Trenta, apartmaji Na Logu od 2. do 5. novembra 2016 10 udeležencev

Jesenske delavnice stekla Trenta 2016

Sem pravi/a?

Rad/a ustvarjaš z rokami? Te zanimajo izdelki iz stekla? Če imaš med 8 in 12 let, te zanima svet oblikovanja stekla, a se z njim še nisi dobro spoznal/a, so delavnice stekla ravno prave zate!

Kaj bomo počeli?

Tri dni bomo spoznavali tehnike oblikovanja stekla ter oblikovali vsak svoj končni izdelek.

1. dan - sreda, 2. 11.

Prihod udeležencev v popoldanskem času, večerja in spoznavni večer.

2. dan - četrtek, 3. 11.

Spoznavanje s toplimi tehnikami obdelave stekla: preprost reliefni odlitek iz stekla (preprost kalup, talimo črepinje, uporabimo barvni prah). Pozitiv iz gline - modeliranje, kalup za steklo, priprava stekla za taljenje.

Projekt: steklen obesek, figurica, graviranje: dekorativna ploščica

3. dan - petek, 4. 11.

Spoznavanje z osnovami toplih obdelav stekla: fuzija (spajanje koščkov stekla)

Projekt: izdelek iz stekla z dekorativno  in /ali uporabno vrednostjo (obesek za smrečico, krožnik, okrasna ploščica...), preoblikovanje obstoječih predmetov iz stekla, barvanje steklenih ploščic z barvnim prahom (topla obdelava stekla)

4. dan - sobota, 5. 11.

Spoznavanje s hladnimi tehnikami obdelave steklene površine: graviranje - izdelava dekorativnih ploščic ali dekoracija prinesenega steklenega predmeta (npr. kozarca), brušenje - iz peči bomo vzeli svoje izdelke, se jih naučili očistiti in hladno obdelati (zaključiti z brušenjem in poliranjem).

Zaključek predvidoma v popoldanskem času.

Strokovno delo na področju ustvarjanja s steklom bo predvidoma potekalo od 10:00 do 16:00. Popoldne in zvečer pa bodo na sporedu športne oz. družabne igre ipd. (odvisno od vremena in želja udeležencev).

Kje in kdaj bodo delavnice potekale?

Spali bomo v apartmajih Na Logu v Trenti zraven Informacijskega središča TNP Dom Trenta, ki je v lasti TNP. Za prevoz udeležencev do Trente in po zaključku tabora poskrbite sami.

Koliko nas bo?

Največ 10.

Kdo bo z nami?

Delavnice bo vodila Tanja Pak, oblikovalka in kiparka. Kot pedagoška vodja se nam bo na taboru pridružila Katja Epšek.

Kaj potrebujem?

Posteljnina, pisala, zvezek, primerna obutev, anorak, pulover za hladno vreme, dežnik, osebna garderoba, trenirka, dolge hlače, pribor za osebno higieno, pokrivalo. Dobro voljo ter kakšno staro majico in hlače. Za material za delo bo poskrbljeno.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do ponedeljka, 24. oktobra  2016. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

*V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi delavnic.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 90,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050001 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence, strokovno delo mentorjev, ves material (vrednost materiala je v višini najmanj 60,00 EUR/udeleženca), nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

 

 

Datum: 
ponedeljek, 12. September 2016