Kako izbrati pravi fotoaparat ali kamero zase?

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času prvomajskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimajo naravoslovje, tehnika, psihologija in vesolje.

Eno od predavanj bo tudi "Kako izbrati pravi fotoaparat ali kamero zase?".

Ljudje smo se navadili beležiti življenje okoli nas in to počnemo tako rekoč na vsakem koraku. Mobilni telefoni z vgrajenimi kamerami so postali stalnica v naših rokah in velikokrat niti ne pomislimo več pred pritiskom na sprožilec, pač pa podzavestno usmerimo napravo v smer dogajanja in "Akcija!".

Potem pa smo tu drugačni ljudje, takšni, ki gledamo na svet drugače. Takšni, ki opazimo majhne detajle, opazimo njihovo lepoto in jo želimo na kar najboljši način ujeti v objektiv. Ustvarjalci, umetniki ali pa preprosto ljudje, ki cenimo dobro fotografijo, kvalitetno posnet video. Za nas je dober fotoaparat nezamenljivo orodje, s katerim lahko dobro povemo zgodbo svoje fotografije ali svojega videa.

Če si se prepoznal/a v zgornjem zapisu, potem je udeležba na tem predavanju obvezna wink.

V goste smo povabili Matica Borkovića, režiserja in profesionalnega fotografa, ki svoj drugačen pogled na svet v filmskih in fotografskih vodah pili in oblikuje več kot 15 let. S svojo produkcijo 8Production je vedno na lovu za dobrimi zgodbami, ki jih želi povedati na svež, drugačen način. Desetletje sodeluje s Canonom in pozna odgovore na skoraj vsa vprašanje glede tehnične opreme, seveda pa bo z veseljem odgovoril tudi na kakšnega, povezanega z vsebino ali tehniko fotografiranja in snemanja.

Na predavanju se bomo skupaj poglobili v široko paleto trenutne ponudbo opreme na trgu in skozi praktične primere poizkusili vsakemu udeležencu odgvoriti na vprašanje: Kateri je pravi fotoaparat ali kamera zame?

Predavanje bo predvidoma v sredo, 28. aprila, 13.30-14.30.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
četrtek, 22. April 2021