Kemija

Šolsko tekmovanje v znanju kemije za osnovnošolce

Novica iz dne 20.1.2021

Šolsko tekmovanje v znanju kemije za osnovnošolce

Kot vse kaže, naši in vaši otroci šolskih klopi še nekaj časa ne bodo zasedli. Za našo organizacijo to pomeni, da moramo še enkrat premakniti termin izvedbe tekmovanja iz znanja kemije za osnovnošolce za Preglova priznanja.

Tekmovanje bomo izvedli vsaj teden dni po tem, ko se otroci vrnejo v šole. Točen datum vam bomo sporočili, ko se bo to zgodilo. Prijave na tekmovanje pa puščamo odprte še 14 dni, do 29. 1. 2021.

Ekipa za kemijsko olimpijado

Novica iz dne 9.6.2020

Ekipa za kemijsko olimpijado

Mednarodno kemijsko olimpijado bi v tem poletju morala gostiti Turčija (Istambul). Olimpijada bo zaradi razmer potekala na daljavo.

Slovenijo bo na letošnji kemijski olimpijadi zastopala naslednja dijaška ekipa, ki je glede na dosežek navedena od prvega do četrtega mesta:

Urša Konda (Srednja šola Črnomelj),

Patrik Žnidaršič (Gimnazija Vič),

Blaž Frelih (Gimnazija Škofja Loka) in

Adam Modic (Gimnazija Bežigrad).

Iskrene čestitke!

Intervju: dr. Andrej Godec

Novica iz dne 25.5.2020

Intervju: dr. Andrej Godec

»Ohranite radovednost in poslušajte svoje srce in glavo.«

Dr. Andrej Godec prihaja iz Topolšice, kjer je prva štiri leta obiskoval osnovno šolo. Osnovnošolsko šolanje je nato nadaljeval in končal v Šoštanju in se kot velik ljubitelj naravoslovja vpisal na Srednjo kemijsko šolo v Rušah pri Mariboru. Študij je nadaljeval na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (FKKT), kjer je tudi magistriral in doktoriral. Andrej se je ustalil v Ljubljani, na FKKT pa je kot asistent in predavatelj zaposlen na katedri za fizikalno kemijo.