Dobili smo ekipo za mednarodno kemijsko olimpijado

Novica iz dne 19.5.2021

Dobili smo ekipo za mednarodno kemijsko olimpijado

V sodelovanju z mentorji Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (FKKT) smo uspešno izpeljali priprave in tudi končni izbirni preizkus v znanju kemije za srednješolce, za uvrstitev v ekipo štirih, ki bo Slovenijo zastopala na mednarodni kemijski olimpijadi.

Sredi januarja se je prvega izbirnega preizkusa udeležilo 107 dijakov iz več kot 25 srednjih šol. Dijaki 4. letnikov so preizkus opravljali iz znanja celotne srednješolske kemije, dijaki nižjih letnikov pa niso imeli vprašanj iz organske kemije. Po prvi selekciji sta bila ostala dva izbirna preizkusa za udeležence enaka. Na zadnji stopnički je sodelovalo deset dijakov, največ znanja pa so pokazali Patrik Žnidaršič (Gimnazija Vič), Simon Bukovšek (Gimnazija Kranj), Jernej Birk (Gimnazija Novo mesto) in Vid Kavčič (Gimnazija Bežigrad).

53. mednarodna kemijska olimpijada (IChO Japan 2021) bo na daljavo potekala med 24. julijem in 2. avgustom 2021 v Osaki na Japonskem, v kampusu Univerze Kindai. Naša ekipa bo svoje znanje izkazovala na FKKT.

Čestitke ekipi!

Datum: 
sreda, 19. Maj 2021