Priprave na kemijsko olimpijado

Novica iz dne 5.1.2018

Priprave na kemijsko olimpijado

Počasi se izteka rok za prijavo na prvi izbirni test za udeležbo na 50. mednarodni kemijski olimpijadi 2018.

Kje in kdaj bo  test?

Izbirni test bo v petek, 12. 1. 2018 ob 15h v veliki predavalnici A na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Večna pot 113, Ljubljana (to je predavalnica kjer vedno poteka otvoritev državnega tekmovanja). Testiranje bo končano do 18h.

Kdo se lahko prijavi in kako?

Na prvi test dijake lahko prijavijo izključno mentorice in mentorji iz gimnazij. To naredite tako, da pošljete seznam dijakov na elektronski naslov: andrej.godec@fkkt.uni-lj.si.
Število prijav je načeloma omejeno na 5 na šolo.

Rok prijave

Rok za prijave je sreda, 10. 1. 2018, do 12h. Pri prijavi navedite ime in priimek dijaka ter letnik

Vsebine

Za reševanje nalog na prvem testu je potrebno dobro gimnazijsko znanje kemije. Dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov na prvem testu nimajo nalog iz organske kemije, dijaki iz četrtih letnikov pa že. Na pripravah, ki bodo sledile v drugi polovici januarja in kasneje, bomo poglobili dijaško znanje na vseh področjih kemije, saj bodo nadaljnji testi enotni za vse. Okvirna časovnica izbirnih tekmovanj je objavljena v spletni učilnici.

Olimpijada

Jubilejna kemijska olimpijada bo od 19. do 29. 7. 2018, organizirata pa jo skupaj Češka in Slovaška (http://www.50icho.eu/). 

Glede na razmere, ki vladajo povsod po svetu, je s potovanji povezano tudi določeno tveganje. Če imate mentorji ali pa dijaki in njihovi starši kakršnekoli varnostne pomisleke v zvezi z udeležbo na sami olimpijadi, je morda bolje, da že vnaprej razmislite tudi o sodelovanju na izbirnih testih in pripravah v zvezi z olimpijado.  

50. kemijska olimpijada bo gostovala v Pragi in Bratislavi.
Datum: 
petek, 5. Januar 2018