Priprave za kemijsko olimpijado

Novica iz dne 9.12.2015

Priprave za kemijsko olimpijado

Kemijska olimpijada 2016

Ključni datumi v šolskem letu 2015/16

6. januar 2016
Rok za prijavo
8. januar 2016
Prvi izbirni test  
20.-27. julij 2016
Olimpijada, Pakistan  

           

Prvi izbirni test bo potekal v veliki predavalnici A Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Ljubljana, Večna pot 113.

Na prvi test prijavite dijake izključno mentorice in mentorji iz gimnazij. Seznam dijakov pošljete na elektronski naslov: andrej.godec@fkkt.uni-lj.si. Pri prijavi navedite ime dijaka in letnik. Število prijav je načeloma omejeno na 5 na šolo.

Za reševanje nalog na prvem testu je potrebno dobro gimnazijsko znanje kemije. Dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov na prvem testu nimate nalog iz organske kemije, dijaki iz četrtih letnikov pa imate že na prvem testu zraven tudi naloge iz organske kemije. Na pripravah, ki bodo sledile v drugi polovici januarja in kasneje, bomo poglobili dijaško znanje na vseh področjih kemije, saj bodo nadaljnji testi enotni za vse. 

Kemijska olimpijada bo v Karachiju, Pakistan. Glede na razmere, ki vladajo povsod po svetu, je s potovanji povezano tudi določeno tveganje. Če imate mentorji, ali pa dijaki in njihovi starši kakršnekoli varnostne pomisleke v zvezi z udeležbo na sami olimpijadi, je morda bolje, da že vnaprej razmislite tudi o sodelovanju na pripravah in izbirnih testih v zvezi z olimpijado. Slovenska ekipa se vsekakor namerava udeležiti olimpijade v Karachiju, razen če pride v vmesnem času do drastičnega poslabšanja varnostnih razmer; v tem primeru bomo prisiljeni udeležbo odpovedati. Pri vseh tovrstnih odločitvah pa se bomo posvetovali tudi z našim zunanjim ministrstvom. 

Karachi pomeni poslušanje. Je glavno mesto province Sindh in je eno najbolj naseljenih mest na svetu. Je tudi mesto luči ali drugače mesto, ki nikoli ne spi.
Datum: 
sreda, 9. December 2015