Najboljši slovenski orači bodo tekmovali v Jabljah

Novica iz dne 1.9.2022

Najboljši slovenski orači bodo tekmovali v Jabljah

ZOTKS bo v soorganizaciji s Kmetijskim inštitutom Slovenije, Občino Mengeš, KGZS – KGZ Ljubljana in Biotehniškim centrom Naklo organizirala že 65. državno tekmovanje oračev Slovenije in 27. državno tekmovanje dijakov in študentov biotehniških šol v oranju. Pri organizaciji tekmovanja sodelujeta tudi Lovska družina Mengeš in Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma. Državni tekmovanji bosta potekali v petek in soboto, 2 in 3. septembra 2022, na zemljiščih Kmetijskega inštituta Slovenije v Jabljah.

Najboljši slovenski orači ter dijaki in študenti se bodo letos pomerili v oranju strnišča in ledine, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Na prizorišču se bo oba dneva odvijal tudi pester spremljevalni program z Dnevom koruze, raznimi predstavitvami Kmetijskega inštituta Slovenije, na stojnicah pa se bodo predstavila društva občine Mengeš. Podrobnejši program tekmovanj s predstavitvijo spremljevalnega programa se nahaja v prilogi.

Svečano odprtje tekmovanja bo v petek, 2. septembra, ob 11.30 uri pri Lovski koči, Ropretova 36a v Mengšu.

Svečana razglasitev rezultatov pa bo v soboto, 3. septembra, ob 16.30 uri v dvorani grada Jable.

Pokroviteljica Državnega tekmovanja oračev Slovenije je gospa Irena Šinko, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki bo tekmovanji tudi otvorila.

Podrobnejši program s predstavitvijo spremljevalnega programa se nahaja TUKAJ.

Fotografija: Kmetijski inštitut Slovenije

Datum: 
četrtek, 1. September 2022