Orači zadovoljni z uvrstitvami

Novica iz dne 5.12.2017

Orači zadovoljni z uvrstitvami

Letošnje 64. svetovno tekmovanje je potekalo v Keniji med 24. 11. in 3. 12. 2017 na zemljiščih Univerze Egerton v Nakuru. Uradni program je tradicionalen in vključuje uradne treninge, dva tekmovalna dneva, en dan oranje strnišča in drugi dan oranje ledine. Ekipa se je vrnila v Slovenijo 4. decembra 2017.

Zaradi oddaljenosti tekmovanja je bilo potrebno opremo (dva traktorja, dva pluga, dodatna oprema za tekmovanje) na pot z ladjo odpremiti že v sredini septembra, takoj po državnem tekmovanju oračev. 

Slovensko ekipo so sestavljali: orača Igor Pate na obračalnem plugi in Anton Filak na plugu krajniku, vodja ekipe in sodnik Igor Hrovatič, z ekipo je bil tudi Gašper Filak.

Anton Filak je  letos na svetovnem tekmovanju sodeloval enajstič (10 x s plugom krajnikom in 1x z obračalnim plugom) in Igor Pate prav tako enajstič.

Uvrstitve na svetovnem prvenstvu:

Anton Filak, oranje s plugom krajnikom: strnišče 5. mesto, ledina 11. mesto, skupno 8. mesto, kar je do sedaj njegova najboljša posamična in skupna uvrstitev. Zmagovalec v kategoriji plugov krajnikov  je bil Gene Gruber iz ZDA, drugi Eamonn Tracey iz Republike Irske, tretji Bjarne Moeller Nielsen iz Danske.

Igor Pate, oranje z obračalnim plugom: strnišče 9. mesto, ledina 13. mesto, skupno 12. mesto. Zmagovalec v kategoriji obračalnih plugov je bil John Whelan iz Republike Irske, drugi je bil Bob Mehrtens, Nova Zelandija  in tretji Yves Thievon iz Francije.

Skupno je sodelovalo 42 tekmovalcev: v kategoriji krajniki 23 tekmovalcev iz 22 držav, v kategoriji obračalni plugi pa 19 tekmovalcev iz 18 držav.

Več objav je na spletni strani http://worldploughing.org/?page_id=4886. 

Več slik najdete tukaj.

Datum: 
torek, 5. December 2017