Logika

Priprave na mednarodno lingvistično olimpijado

Novica iz dne 5.2.2021

Priprave na mednarodno lingvistično olimpijado

Državnega tekmovanja v znanju logike za dijake, ki je bilo predvideno za december 2020, še nismo mogli izvesti. Priprave za mednarodno lingvistično olimpijado pa je potrebno izpeljati. Zato smo se odločili, da povabimo vse, ki imajo interes in željo sodelovati. Še posebej so vabljeni lanski udeleženci priprav (lanski 1., 2. in 3. letniki).

Nov koledar tekmovanj iz znanj

Novica iz dne 23.11.2020

Nov koledar tekmovanj iz znanj

V ZOTKS smo v septembru uspešno izvedli 35. šolsko tekmovanje iz znanja logike za učence in dijake ter dokončali v lanskem šolskem letu začeto Srečanje mladih raziskovalcev.

Sprejeti vladni ukrepi za zaustavitev širjenja epidemije kovid-19 so prinesli popolno zaprtje šol in s tem nezmožnost regularne izvedbe tekmovanj. Pomemben element verodostojnosti rezultatov je nadzor nad reševanjem nalog  in izvedbo tekmovanja. Tekmovanja na daljavo pri velikem številu tekmovalcev  tega žal ne omogočajo.

Državno tekmovanje v znanju logike za osnovnošolce prestavljeno

Novica iz dne 13.10.2020

Državno tekmovanje v znanju logike za osnovnošolce prestavljeno

V četrtek, 24. 9., je na osnovnih in srednjih šolah potekalo šolsko tekmovanje v znanju logike. Udeležilo se ga je preko 25.000 tekmovalcev iz 397 osnovnih šol in 4000 dijakov iz 87 srednjih šol.

Po koledarju je državno tekmovanje za osnovnošolce predvideno za soboto, 17. oktobra, in sicer na 22 lokacijah po celi Sloveniji. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 1622 tekmovalcev.