Prva poletna delavnica logike Goričko 2021

Novica iz dne 9.7.2021

Prva poletna delavnica logike Goričko 2021

Od 7. do 9. julija 2021 je v Markovcih na Goričkem prvič potekala Poletna delavnica logike Goričko 2021. Sodelovalo je 26 učencev in dijakov starih od 11 do 17 let iz celotne Slovenije.

Mladi so se najprej seznanili s celotnim programom delavnice in spoznali pravila in hišni red doma. Namestili so se po sobah, spoznali sovrstnike osvajali dodatna in nova znanja ter stkali nova prijateljstva. Veliko udeležencev je logiko poznalo že od prej, saj so se že prejšnja leta udeležili taborov logike po Sloveniji.

Poletno delavnico so vodili 4 mentorji: strokovni vodja - Doris Keršič, pedagoški vodja - Bojan Jandrašič in strokovna mentorja Jakob Zmrzlikar in Patricija Bertalanič. Na delavnici so sodelovali tudi zunanji predavatelji: dr. Simona Klemenčič in Bela Szomi Kralj s področja logike, za animacijo in športno-ustvarjalno druženje pa sta poskrbeli Bojana Keršič Ružič in Urška Marčič.

Program je bil zelo pester, bilo je veliko poučnega, a hkrati zabavnega dogajanja v obliki skupinskih delavnic logike, dveh predavanj pod mentorstvom strokovnjakov s področja logike, športnih aktivnosti in ogleda okolice. Mladi so uživali v pristni naravi ter odkrivali naravne bisere v prelepem Prekmurju. Zelo so se razveselili obiska in delavnic na Eko-socialni kmetiji Korenika, kjer so si lahko pobliže ogledali njihovo delo, izdelke ter domače živali.

Na povezavi je nekaj foto vtisov z delavnic (Foto: mentorji ZOTKS).

Datum: 
petek, 9. Julij 2021