Logika

Slovenski lingvisti tokrat do brona

Novica iz dne 26.7.2021

Slovenski lingvisti tokrat do brona

Z zaključno slovesnostjo in podelitvijo odličij se je v soboto uspešno zaključila 18. Mednarodna lingvistična olimpijada (International Linguistics Olympiad 2021). Olimpijada je letos na daljavo potekala iz latvijskega Ventpilsa. Pod našim sta dve štiričlanski ekipi dijakov in dijakinj lingvistične naloge reševali na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. V konkurenci 54 ekip sestavljenih iz 217 udeležencev in 34 držav, si je Matic Petek s I.

V tem tednu kar dve mednarodni olimpijadi v znanju

Novica iz dne 20.7.2021

V tem tednu kar dve mednarodni olimpijadi v znanju

Ta teden pod našim okriljem v Ljubljani na daljavo potekata kar dve mednarodni olimpijadi v znanju.

Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani se ekipa štirih biologinj poti na mednarodnem biološkem izzivu 2021 (IBO Challenge 2021), nadomestnem tekmovanju 32. mednarodne biološke olimpijade, ki ga gosti Lizbona. Včeraj so dijakinje uspešno opravile s prvim dnem tekmovanja, ki ga je sestavljal triurni praktično-teoretični preizkus. V sredo pa se bodo v boj podale še s triurnim teoretičnim testom.

Prva poletna delavnica logike Goričko 2021

Novica iz dne 9.7.2021

Prva poletna delavnica logike Goričko 2021

Od 7. do 9. julija 2021 je v Markovcih na Goričkem prvič potekala Poletna delavnica logike Goričko 2021. Sodelovalo je 26 učencev in dijakov starih od 11 do 17 let iz celotne Slovenije.

Mladi so se najprej seznanili s celotnim programom delavnice in spoznali pravila in hišni red doma. Namestili so se po sobah, spoznali sovrstnike osvajali dodatna in nova znanja ter stkali nova prijateljstva. Veliko udeležencev je logiko poznalo že od prej, saj so se že prejšnja leta udeležili taborov logike po Sloveniji.

Tekmovanje iz znanja logike za študente

Novica iz dne 28.5.2021

Tekmovanje iz znanja logike za študente

V soboto, 5. junija, bo potekalo državno tekmovanje iz znanja logike za študente. Organizirano bo v Ljubljani na Fakulteti za elektrotehniko in v Mariboru na Fakulteti za naravoslovje in matematiko. Zbor udeležencev je 9.45 pred fakulteto. 

Na tekmovanje je potrebna PONOVNA prijava do srede, 2. junija.

PRIJAVNICA (prijave zaključene)

Podrobna navodila o izvedbi prejmejo prijavljeni naknadno.

Ekipe za mednarodno lingvistično in biološko olimpijado

Novica iz dne 27.5.2021

Ekipe za mednarodno lingvistično in biološko olimpijado

Najprej je bil v začetku maja na vrsti končni izbirni preizkus za uvrstitev v štiričlanski ekipi, ki nas bosta zastopali na 18. mednarodni lingvistični olimpijadi (IOL). Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je štiriurni preizkus opravljalo 43 dijakov in dijakinj. Olimpijada bo sredi julija v Ventspilsu v Latviji, s preizkusom pa so najbolje opravili srednješolci, ki so zapolnili mesta v obeh ekipah: