Logika

Začetni seminar iz logike

Novica iz dne 29.8.2018

Začetni seminar iz logike

Že vrsto let se pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije trudimo dvigniti zanimanje za  področje logike.  V ta namen  vsako leto razpišemo poleg tekmovanj za učence, dijake in študente tudi srečanje za mentorje in,če se le da tudi seminar. Tokrat smo vas pred koncem šolskega leta spraševali katre teme in termin bi vam ustrezal in izbrali ste v večini nalsednje:

Začetni seminar iz logike za mentorje bo potekal v Trenti (Informacijsko izobraževano središče TNP) od petka, 7. do nedelje 9. septembra 2018.
Osnovni urnik seminarja in teme:

Lingvistična olimpijada 2018

Novica iz dne 31.7.2018

Lingvistična olimpijada 2018

Za naše dijake se je končala še ena olimpijada.V ponedeljek, 30. 7. se je s podelitvijo odličij in priznanj v Pragi zaključila lingvistična olimpijada.
Slovenijo so zastopali: Anja Zdovc z Gimnazije Bežigrad, Hana Viktorija Balan z II. gimnazije Maribor, Sebastjan Kordiš z Gimnazije Škofja Loka in Benjamin Poljanc s Škofijske klasična gimnazije Ljubljana.

Hana Viktorija Balan je prejela  priznanje za odličen rezultat. 
Dijake je spremljala dr. Simona Klemenčič.  Že vrsto let, kot članica žirije, na olimpijadi sodeluje tudi Gabrijela Hladnik.

Intervju: Mateja Hrast

Novica iz dne 13.3.2018

Intervju: Mateja Hrast

»Logika je osnovni način razmišljanja, ki bi mu morali posvečati več pozornosti«

Že v osnovni šoli se je navdušila za logiko, danes ona za logiko navdušuje mlade. Usmerjeno udejstvovanje na področju logike ji je dalo način razmišljanja, ki ji pride prav na različnih življenjskih področjih. Morebiti je prav zaradi logike Mateja Hrast danes tako uspešna.

Zimske delavnice logike 2018

Ljubljana, BTC 22. in 23. februar 2018, od 9:00 do 16:00 12 udeležencev

Sem pravi/a?

»Itak, sej to je čist logično!« Če si star/a med 9 in 12 let, te zanima svet logike, a se z njim še niso dobro spoznal/a, izpolni PRIJAVNICO in skupaj bomo kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne. Hitro se prijavi, da ne bo zmanjkalo prostih mest!