MEDNARODNI ETNOLOŠKI TABOR "…DA NE BI POZABILI!" 2017

Šalovci od 26. do 28. junija 2017 15 udeležencev

Sakralni spomeniki občine Šalovci

Kdo lahko pride?

Če imaš med 13 in 15 let (zadnja triada OŠ), te zanima raziskovanje etnološke dediščine Prekmurja, se nam pridruži. Hitro izpolni prijavnico, da še uloviš prosto mesto!

Kaj bomo počeli?

Tema letošnjega tabora bodo sakralni spomeniki občine Šalovci – notranja podoba in oprema, pričevanja in legende o nastanku. Teme se bomo lotili z raziskovanjem na terenu v občini Šalovci in v Porabju na Madžarskem. Opravljali bomo intervjuje z domačini, hkrati pa bomo skušali pridobiti čim več slikovnega gradiva. Pridobljene slike bomo uporabili v raziskovalne namene. Učenci tako na taboru na sproščen način spoznajo metode raziskovalnega dela, ki jih bodo v nadaljnjem šolanju zagotovo še uporabljali. Poleg tega pridobijo znanje o preteklosti svojega kraja, kar omogoča lažje razumevanje sedanjosti. 

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Spalno vrečo in vzglavnik, podlago za spanje (armaflex), primerno obleko in obutev za delo na terenu in za športne aktivnosti, kopalke, pribor za osebno higieno, brisačo, zaščito pred soncem (pokrivalo, sončno kremo ipd.), copate za v šolo in telovadnico, zdravstveno kartico in osebni dokument (zaradi obiska v Porabju).

S seboj lahko prinesete tudi fotografski aparat, glasbeni instrument, kakšen športni rekvizit in zabavne igre.

Kje bomo spali?

V telovadnici OŠ Šalovci (Šalovci 172, 9204 Šalovci).

Koliko nas bo?

Največ 15 udeležencev.

Kdo je vodja?

Breda Kerčmar, zunanja sodelavka ZOTKS, učiteljica na OŠ Puconci in večletna sodelavka na taboru.

Sodelovali bosta tudi mentorici Jožefa Tratar in Jana Lazar.

Kako in do kdaj se lahko prijavim?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do torka, 13. 6. 2017. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 70,00 EUR (oziroma 40,00 EUR za udeleženci/ke, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo delovanje Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050010 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Pri Darji Kozar Balek, vodji Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota, na 02 53 04 270 oz. po e-pošti na darja@zotks.si.

V občini Šalovci najdemo sakralne objekte še iz srednjega veka.
Datum: 
petek, 31. Marec 2017