Mednarodni tabor "Bogastvo narave za danes in jutri" 2019

Puconci od 26. do 28. junija 2019 25 udeležencev

Kdo lahko pride?

Če imaš med 12 in 15 let, se želiš spoznati z raziskovalnim delom na terenu ter te zanimata ekologija in lončarstvo Prekmurja, se nam pridruži. Hitro izpolni prijavnico, da še uloviš prosto mesto!

Kaj bomo počeli?

Tabor bo vsebinsko razdeljen na več sklopov. Obiskali bomo lončarja in se pri njem seznanili in preizkusili v gnetenju in oblikovanju gline. Del tabora bomo namenili šolskemu naravnemu okolju (sadovnjak, čebelnjak, njiva, permakulturni vrt, zdrava prehrana) in zdravemu načinu življenja. Udeležili se bomo tudi naravoslovno-tehničnih, družboslovnih in računalniških delavnic. Popoldnevi pa bodo zapolnjeni z različnimi rekreativnimi  prostočasnimi dejavnostmi.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Spalno vrečo in vzglavnik, podlago za spanja (armaflex), primerno obleko in obutev za delo z glino in za športne aktivnosti, kopalke, pribor za osebno higieno, brisačo, zaščito pred soncem (pokrivalo, sončno kremo ipd.), copate za v šolo in telovadnico, zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

S seboj lahko prinesete tudi fotografski aparat, glasbeni instrument, kakšen športni rekvizit in zabavne igre.

Kje bomo spali?

V telovadnici OŠ Puconci.

Za prevoz na tabor in nazaj poskrbite sami.

Koliko nas bo?

Največ 25 udeležencev.

Kdo je vodja?

Franc Kous, zunanji sodelavec ZOTKS, učitelj na OŠ Puconci in večletni sodelavec na taboru.

Sodelovali bodo tudi mentorji Franc Zelko, Melita Ficko Sapač in Gregor Nemec.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 13. 6. 2019. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 90,00 EUR (oziroma 50,00 EUR za udeleženci/ke, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo delovanje Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050010 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Pri Darji Kozar Balek, vodji Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota, na 02 53 04 270 oz. po e-pošti na darja@zotks.si.

 

Datum: 
torek, 2. April 2019