Mladinski ornitološki raziskovalni tabor Štrk 2017

Polana od 26. do 30. junija 2017 24 udeležencev

Sem pravi/a?

Imaš med 10 in 18 let in želiš del počitnic preživeti v raziskovalnem duhu? Če si želiš poglobiti znanje na področju ornitologije in naravovarstva, se izpopolniti v prepoznavanju ptic na terenu ter se ob tem družiti in izmenjevati izkušnje z vrstniki ter mentorji, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži! Svetujemo vam, da s prijavo pohitite, saj je število mest omejeno, povpraševanje pa kar veliko.

Kaj bomo počeli?

Udeleženci bomo podrobno spoznali sodobne metode dela v ornitologiji, se naučili njihove uporabe v praksi in spoznali njihov pomen za varstvo varave. Obravnavali bomo pretežno vrste kmetijske kulturne krajine, med njimi še posebej belo štorkljo, smrdokavro in sove.

Na taboru bo delovalo več skupin, ki jih bodo vodili mentorji. V skupini boste največ 4 udeleženci. Vsaka skupina se bo lotila raziskovanja določene teme. Poleg bolj specializiranih bomo oblikovali tudi skupine za začetnike.

Kje bomo spali?

V Polani na Lovenjakovi kmetiji oz. hotelu Štrk, Polana 40, 9000 Murska Sobota

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Primerna obutev in oblačila za terensko delo (planinski oz. pohodni čevlji - gojzarji), copati, zaščita pred soncem, pokrivalo, anorak, oblačila tudi za primer nenadne ohladitve, dežnik, pribor za osebno higieno, pisala, zvezek,  manjši nahrbtnik za terensko delo, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom, zdravstvena kartica in osebni dokument. Dobrodošli so tudi glasbeni inštrumenti, družabne igre ali športni rekviziti po želji. Spalk in podlog ne potrebujete, potrebovali pa boste kopalke in brisačo!

Zaželeno je tudi, če imaš: daljnogled, fotoaparat, priročnik za določanje ptic, terensko beležko ali prenosni računalnik.

Kdo je vodja?

Biolog - ornitolog, dr. Franc Janžekovič, profesor zoologije na Fakulteti za naravoslovje in matematiko in član Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS).

Koliko nas bo?

Največ 24 udeležencev.

Kje in do kdaj se lahko prijavim?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do torka, 14. 6. 2017. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 140,00 EUR (oz. 70,00 EUR za udeležence iz občin, ki sofinancirajo delovanje Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota, 50% POPUST pa imate tudi vsi člani DOPPS, torej 70,00 EUR), na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050010 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Pri Darji Kozar Balek, vodji Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota, na 02 53 04 270 oz. po e-pošti na darja@zotks.si.

 

Datum: 
petek, 21. April 2017