Modelarstvo

3. mladinsko svetovno ARDF prvenstvo

Novica iz dne 2.7.2019

3. mladinsko svetovno ARDF prvenstvo

Te dni v Ukrajini v mestu Vinnytsia poteka Svetovno mladinsko prvenstvo  v radioamaterstvu (3rd World Youth ARDF Championship). 

Slovenijo na tekmovanju zastopajo Nik Gregorič, Ruj Grošelj Simić, Pavel Trojer in  Jani Bratož. Vodi jih Andrej Trojer.

V kategoriji do 14 let-3,5 MHz  sta Ruj Grošelj Simić in Pavel Trojer ekipno osvojila bronasto odličje.

10. TIMOVO TEKMOVANJE S PAPIRNATIMI LETALCI IN TEKMOVANJE Z MODELI DRSALCEV

Novica iz dne 10.1.2019

10. TIMOVO TEKMOVANJE S PAPIRNATIMI LETALCI IN TEKMOVANJE Z MODELI DRSALCEV

Odziv na dosedanja Timova nagradna tekmovanja s papirnatimi letalci je bil zelo dober in udeleženci so bili enotni, da si takih tekmovanj želijo tudi v prihodnje. Zato smo se v uredništvu odločili, da bomo tekmovanje zaradi velikega zanimanja organizirali tudi v tem šolskem letu.

Slovenska eksperimentalna raketa poletela 11 km visoko

Novica iz dne 28.11.2018

Slovenska eksperimentalna raketa poletela 11 km visoko

Andrej Vrbec, član Astronavtsko-raketarskega kluba Vladimir M. Komarov, ki je član ZOTKS, je na vojaškem poligonu pri mestu Drawsko-Pomorskie na Poljskem uspešno izstrelil svojo prvo raketo s perkloratnim motorjem. Šlo je za izstrelitev doma narejene 100-milimetrske amaterske eksperimentalne rakete z amonijevim perkloratnim raketnim pogonom. Raketa je dosegla višino več kot 11 kilometrov in največjo hitrost 825 m/s (2970 km/h).

Odlični uspehi raketnih modelarjev na svetovnem prvenstvu

Novica iz dne 13.8.2018

Odlični uspehi raketnih modelarjev na svetovnem prvenstvu

S svetovnega prvenstva raketnih modelarjev, ki je sredi poletja potekalo na Poljskem, se je vrnila slovenska reprezentanca raketnih modelarjev Letalske zveze Slovenije. V njenih vrstah je letos sodelovalo 14 članic in članov od tega trije mladinci iz večine slovenskih klubov, ki razvijajo ta šport. Člani reprezentance na skupinski sliki, z leve: Marjan Jenko, Miha Kozjek, Janez Ovsec, Miha Rupnik, Tomaž Starin, Primož Turk, Živa Brinovec, Tilen Čuk, Sonja Palovšnik, Janko Rupnik, Anže Mihelčič, Jože Čuden, Drago Perc, Andrija Dučak in Anton Šijanec.

Radioamaterji na Češkem

Novica iz dne 4.7.2018

Radioamaterji na Češkem

Štirje mladi radioamaterji Pavel Trojer, Jani Bratož, Ruj Grošelj Simič in Nik Gregorič, so pod vodstvom mentorja Andreja Trojerja v soboto 30. junija odpotovali na Češko, kjer poteka Svetovno prvenstvo ARG za mladince. Tekmovanje se odvija v mestu Doksy, ki se nahaja v okrožju Liberec, severno od češke prestolnice Praga, na 266 m nadmorske višine.  V neposredni bližini je  jezero Mácha, grad Bezděz in številne dodatne zanimivosti. Tekme potekajo na dveh različnih terenih. Eno je obširen borov gozd, drugo pa zahteven kamniti teren.