3. mladinsko svetovno ARDF prvenstvo

Novica iz dne 2.7.2019

3. mladinsko svetovno ARDF prvenstvo

Te dni v Ukrajini v mestu Vinnytsia poteka Svetovno mladinsko prvenstvo  v radioamaterstvu (3rd World Youth ARDF Championship). 

Slovenijo na tekmovanju zastopajo Nik Gregorič, Ruj Grošelj Simić, Pavel Trojer in  Jani Bratož. Vodi jih Andrej Trojer.

V kategoriji do 14 let-3,5 MHz  sta Ruj Grošelj Simić in Pavel Trojer ekipno osvojila bronasto odličje.

V kategoriji sprint, ki je posamično tekmovanje in mora tekmovalec poiskati 10 oddajnikov v čim krajšem času, je Ruj postal svetovni podprvak.
Njegov uspeh so dopolnili še ostali trije, saj je Pavel Trojer osvojil 8. mesto, v M16 (oznaka starosti udeleženca ) pa sta bila Nik Gregorič 9. in Jani Bratovž 10.

Za naše tekmovalce je bil zelo uspešen tudi zadnji dan tekmovanja. Tokrat sta Ruj in Pavel osvojila srebro v disciplini 144 MHz, ki je  ena najzahtevnejših disciplin tega prvenstva. Ruj je bil v individualni razvrstitvi 4. Pavel pa 6. kar je skupaj zadoščalo za 2. mesto v ekipni razvrstitvi kamor štejeta dva rezultata iz posamezne razvrstitve. Boljši od njiju so bili le domačini - Ukrajinci, ki so imeli na razpolago 5 tekmovalcev za izbiro najboljših dveh iz ekipe. Tudi člana ekipe M16 sta se na tekmovanju maksimalno trudila in dosegla 11. mesto Nik in 17. mesto Jani.

FOTO

Čestitke za izreden uspeh!

Datum: 
torek, 2. Julij 2019