Evropsko prvenstvo v raketnem modelarstvu 2017

Novica iz dne 25.8.2017

Evropsko prvenstvo v raketnem modelarstvu 2017

Poleg olimpijad iz znanja, v poletnih mesecih potekajo tudi različna mednarodna tekmovanja modelarjev. Te dni se raketarji za dosego najboljših možnih rezultatov borijo na Poljskem. Od tam nam je kratko poročilo poslal vodja reprezentance Anton Šijanec.

Mladinci in člani naše državne reprezentance raketnih modelarjev od 19. do 25. 8. 2017 sodelujejo na evropskem prvenstvu, ki poteka v Poljskem mestu Wloclawek. V reprezentanci Letalske zveze Slovenije sodelujejo člani vseh petih slovenskih klubov, ki pri nas gojijo ta šport. Od 14 članov odprave na tekmovanju sodelujejo štirje mladinci, osem članov, član mednarodne žirije in pomočnik.

Po prvih tekmovalnih dneh so se naši reprezentanti v konkurenci 16. evropskih držav in gostujoče ZDA odlično odrezali in osvojili pet medalj od tega kar dva naslova evropskih prvakov.

Med najuspešnejšimi posamezniki so bili Miha Rupnik, ki je osvojil zlato medaljo in naslov evropskega prvaka v tradicionalni kategoriji raket s padali S3A, sledil mu je mladinec Janez Ovsec, ki je med mlajšimi osvojil srebrno medaljo in drugo mesto v isti kategoriji, vrhunske uspehe posameznikov pa je dopolnil še Tomaž Starin, ki je v tehnično izredno zahtevni kategoriji raketoplanov S4A osvojil bronasto medaljo in tretje mesto.

V ekipni konkurenci so navdušili naši mladinci. Janez Ovsec, Žiga Pukšič in Tilen Čuk so s prvim mestom osvojili ekipni naslov evropskih prvakov v kategoriji raket s padali S3A, izvrstni rezultat pa so dopolnili še člani v sestavi Blaž Grgič, Miha Kozjek in Tomaž Starin, ki so v kategoriji raketoplanov S4A osvojili ekipno tretje mesto.

Tekmovanja, ki so bila zaradi slabega vremena in izredno težkih vetrovnih razmer odpovedana, bodo potekala tudi ob zaključku tedna, naši reprezentanti pa si obetajo novih uspehov!

Članom je to tudi uspelo, saj so Miha Rupnik, Mitja Žgajner in Anton Šijanec v petek dodali še ekipno drugo mesto in srebrno medaljo v kategoriji S1B rakete za doseganje višine.

Vodja ekipe Anton Šijanec je povzel:

Slovenska reprezentanca raketnih modelarjev je tako na letošnjem evropskem prvenstvu raketnih modelarjev skupaj osvojila kar šest medalj, od tega tri v posamezni in tri v ekipni konkurenci ter s tem dokazala, da še vedno ostaja svetovnem vrhu tega športa.

Še več slik najdete tukaj.

Čestitke vsem za dobre rezultate.
Datum: 
petek, 25. Avgust 2017