Naravoslovje

Svetovni dan Zemlje

Novica iz dne 22.4.2020

Svetovni dan Zemlje

Danes praznujemo Svetovni dan Zemlje. Dogodek, ki ga zaznamujemo vsako leto 22. aprila, je bil prvič organiziran leta 1970, tako da ga letos obeležujemo že 50. leto zapored.

Vendar Svetovni dan Zemlje ni samo danes. Vsak dan lahko naredimo nekaj, s čimer jo bomo ohranili v boljši kondiciji, za kar vam bodo hvaležne naslednje generacije in Zemlja.

Naravoslovje 2020

Novica iz dne 15.1.2020

Naravoslovje 2020

V soboto, 25. januarja bo na Fakulteti za kemiijo in kemijsko tehnologijo potekalo 8. državno tekmovanje iz znanja naravoslovja za dijake 1. in 2. letnikov. Šolskega tekmovanja se je 19. novembra udeležilo 447 dijakov iz 31 šol. Na državno tekmovanje so se uvrstili 104 tekmovalci. Na šolskem nivoju je bronasto odličje osvojilo 143 tekmovalcev.

Otvoritev tekmovanja bo v predavalnici B, v prvem nadstropju fakultete. Tekmovanje bo potekalo v predavalnici 2 in B, pogovor z mentorji pa  v seminarski sobi 1039 hodnik 1B.

Uporaba matematike v naravoslovju in tehniki - tedenske delavnice 2020

Ljubljana januar 2020 - maj 2020 10 udeležencev

Si se kdaj vprašal/a "Kje bom to rabil/a?", medtem ko si se ubadal/a z logaritmi, linearno funkcijo ali enačbami nihanja? Želiš svoje znanje matematike in fizike uporabiti na praktičnih primerih? Zate imamo pripravljene tedenske delavnice uporabe matematike s pomočjo primerov iz naravoslovja in tehnike.

Sem pravi/a?

Delavnica je namenjena dijakom srednje šole, ki jih zanima poglobljena uporaba matematike v naravoslovju in tehniki.

Osnovnošolski naravoslovci uspešni na olimpijadi v Dohi

Novica iz dne 12.12.2019

Osnovnošolski naravoslovci uspešni na olimpijadi v Dohi

V Dohi v Katarju se je včeraj s slavnostno podelitvijo zaključila 16. mednarodna mladinska naravoslovna olimpijada (International Junior Science Olympiad – IJSO), na kateri so slovenski osnovnošolci nastopali prvič. V konkurenci več kot 400 mladih iz 70 držav s celega sveta, sta v posamični konkurenci Brest Lenarčič z OŠ Kozje in Nino Kolander z JZ OŠ Marjana Nemca Radeče prejela bronasti medalji.