Naravoslovje

Pred naravoslovci samo še končni preizkus

Novica iz dne 31.8.2021

Pred naravoslovci samo še končni preizkus

Končale so se intenzivne priprave za IJSO 2021

V Plemljevi vili na Bledu so od nedelje, 22. avgusta, do sobote, 28. avgusta 2021, potekale intenzivne priprave osnovnošolcev, ki bodo Slovenijo s svojo ekipo zastopali na 18. Mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi - The International Junior Science Olympiad (IJSO). Olimpijada bo potekala konec leta na daljavo v Združenih arabskih emiratih.

Končan je prvi izbirni preizkus za IJSO

Novica iz dne 29.6.2021

Končan je prvi izbirni preizkus za IJSO

Med 17. in 23. junijem so na Pedagoški in Biotehniški fakulteti (Oddelek za biologijo) Univerze v Ljubljani potekale priprave okoli štiridesetih mladih osmo- in devetošolcev, ki so v širši množici kandidatov za člane ekipe, ki bo konec leta sodelovala na 18. Mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi - The International Junior Science Olympiad (IJSO). Za večino so priprave potekale na obeh lokacijah, nekateri pa so se jih udeležili na daljavo.

Priprave na Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado so v polnem teku

Novica iz dne 22.6.2021

Priprave na Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado so v polnem teku

Slovenija bo s svojo ekipo osnovnošolcev na 18. Mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi - The International Junior Science Olympiad (IJSO), sodelovala drugič. Olimpijada bo potekala konec leta na daljavo v Združenih arabskih emiratih.

V sodelovanju z DMFA trenutno potekajo intenzivne priprave, na katerih v živo ali na daljavo sodeluje 40 učencev. Mimo sta že predavanji Ane Pšeničnik z Oddelka za biologijo o strukturi bioloških sistemov in ekologiji ter Davida Titovška in Domna Vaupotiča o kemijskih vezeh in raztopinah.

Osnovnošolci letos drugič na mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado

Novica iz dne 27.5.2021

Osnovnošolci letos drugič na mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado

V decembru 2021 se bo v Združenih arabskih emiratih na daljavo odvijala 18. Mednarodna mladinska naravoslovna olimpijada - The International Junior Science Olympiad (IJSO), na kateri bo Slovenija sodelovala drugič. Sodelovanje, priprave in izbor ekip pripravljamo skupaj z DMFA. V širši izbor kandidatov za člane ekipe so se uvrstili tudi najboljši tekmovalci na letošnjem državnem tekmovanju iz znanja kemije za Preglova priznanja v 8. razredu.

Srebrni medalji za mlade slovenske naravoslovce

Novica iz dne 18.5.2021

Srebrni medalji za mlade slovenske naravoslovce

V petek se je z zaključno slovesnostjo in s slavnostno podelitvijo medalj končala evropska olimpijada eksperimentalne znanosti – European Olympiad of Experimental Science (EOES), ki jo je na daljavo med 9. in 14. majem gostil madžarski Szeged in tamkajšnja univerza. Obe slovenski ekipi sta se odlično odrezali, saj sta v konkurenci 40 ekip iz 19 držav Evropske unije in 120 tekmovalcev starih največ 16 let, prejeli srebrni medalji, in tako nadaljevali odlične uspehe mladih naravoslovcev.

Mladinski astronomski raziskovalni tabor Kmica 2021

Gornji Petrovci od 28. junija do 3. julija 2021 do 30 udeležencev

Kdo lahko pride?

Če imaš 13 let ali več, te zanimajo čari vesolja, te mika astronomija in se želiš seznaniti z metodami raziskovalnega dela na konkretnih primerih, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži! Na taboru se boš naučil veliko astronomije in fizike ter odšel domov bogatejši za marsikatero koristno spoznanje in izkušnjo.

Uspešno smo zaključili državno tekmovanje iz znanja naravoslovja

Novica iz dne 23.4.2021

Uspešno smo zaključili državno tekmovanje iz znanja naravoslovja

Najboljši srednješolski naravoslovci z državnega tekmovanja se bodo udeležili evropske olimpijade eksperimentalne znanosti

Uspešno smo zaključili še eno tekmovanje iz znanja. Že novembra 2020 napovedano šolsko tekmovanje iz znanja naravoslovja za dijake prvega in drugega letnika srednjih šol, je bilo zaradi razmer in zaprtja šol prestavljeno na marec 2021. Ko so se ukrepi dovolj sprostili, smo izvedli oba nivoja tekmovanja.