Naravoslovje

11. MESSIERJEV PLUS MARATON V ŠMARTNEM NA POHORJU

Novica iz dne 5.10.2018

11. MESSIERJEV PLUS MARATON V ŠMARTNEM NA POHORJU

V soboto 6. in nedeljo 7. oktobra 2018 bosta Astronomsko društvo Orion iz Maribora in ZOTKS–Regionalni center Maribor v Šmartnem na Pohorju organizirala 11.Messierjev plus maraton (M+M). Naloga tekmovalcev na Messierjevem plus maratonu je, da v eni noči najdejo čim več objektov z M+M seznama. Ta vsebuje 110 deep-sky objektov, od tega je 75 klasičnih Messierjevih objektov, 34 objektov iz seznama NGC kataloga in en objekt iz seznama Collinderjevega kataloga.

EUSO 2018 v medijih

Novica iz dne 26.4.2018

EUSO 2018 v medijih

 

EUSO 2018 logo10.jpg

V oddaji Nočni obisk so se o EUSO pogovarjali mag. Katja Stopar, državna koordinatorka za evropsko naravoslovno olimpijado v Sloveniji, vodja letošnjega znanstvenega odbora dr. Andrej Godec iz Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Mija Kordež, ki je na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije odgovorna za tekmovanja v znanju in Anže Šumah, nekdanji udeleženec EUSO in eden od letošnjih vodičev ekip.

EUSO 2018 - olimpijski duh je zajel Slovenijo

Novica iz dne 24.4.2018

EUSO 2018 - olimpijski duh je zajel Slovenijo

EUSO Jumbo.jpg

 

Nekaj dni pred začetkom 16. evropske naravoslovne olimpijade smo s podporo podjetja Europlakat začeli s promocijo tega srečanja na Europlakatovih zunanjih plakatnih mestih po celi Sloveniji. Veliki plakati s sloganom Povezujemo znanost na 65 plakatnih površinah krasijo Ljubljano in njeno bližnjo okolico, Maribor, Kranj, Škofjo Loko, Koper, Izolo, Novo mesto, Mursko Soboto in Slovenj Gradec.

Mladinski astronomski raziskovani tabor Kmica 2018

Gornji Petrovci od 2. do 7. julija 2018 30 udeležencev

Kdo lahko pride?

Če imaš 13 let ali več, te zanimajo čari vesolja, te mika astronomija in se želiš seznaniti z metodami raziskovalnega dela na konkretnih primerih, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži! Na taboru se boš naučil veliko astronomije in fizike ter odšel domov bogatejši za marsikatero koristno spoznanje in izkušnjo.