Končan je prvi izbirni preizkus za IJSO

Novica iz dne 29.6.2021

Končan je prvi izbirni preizkus za IJSO

Med 17. in 23. junijem so na Pedagoški in Biotehniški fakulteti (Oddelek za biologijo) Univerze v Ljubljani potekale priprave okoli štiridesetih mladih osmo- in devetošolcev, ki so v širši množici kandidatov za člane ekipe, ki bo konec leta sodelovala na 18. Mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi - The International Junior Science Olympiad (IJSO). Za večino so priprave potekale na obeh lokacijah, nekateri pa so se jih udeležili na daljavo.

Včeraj, 28. junija 2021, se je 38 udeležencev intenzivnih enotedenskih naravoslovnih priprav zbralo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer so v dveh učilnicah opravljali prvi izbirni preizkus za končno uvrstitev na IJSO. Prvo šolsko uro so reševali biološke naloge, po 15-minutnem odmoru pa naslednji dve šolski uri še kemijske in fizikalne.

Izmed 38 učencev se jih je ducat uvrstilo v ožji izbor. To so Žan Arsov, Tomaž Holc, Aljaž Erman, Martin Alojz Flisar, Aleksander Kosanović, Elizabeta Končan, Enej Jauk, Barbara Kržišnik, Blaž Gašperlin, Svit Miklavčič, Jan Bavdek in Neca Grilec. Najboljših dvanajst je konec avgusta vabljenih v Plemljevo vilo na Bledu, kjer bo potekal drugi del priprav, nato pa še končni izbor šestih tekmovalcev.

Sodelovanje naših mladih na IJSO je skupni projekt ZOTKS in DMFA Slovenije.

Foto: DMFA

Datum: 
torek, 29. Junij 2021