Mladi upi 2022

Novica iz dne 3.6.2022

Mladi upi 2022

Zavod Vse bo v redu je letos, že desetič, objavil razpis za družbeno odgovorni projekt Mladi upi. Projekt je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo proti vrhu najboljših in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta in kariere. Z razpisom so k sodelovanju vabili mlade, talentirane športnike, kreativne umetnike, nadarjene in pronicljive znanstvenike ter mlade slovenske para-športnike.

Strokovna komisija je izmed vseh prejetih prijav v okviru razpisnih meril, ki so ustrezala pogojem razpisa, v prvem delu izbrala ožji krog finalistov. Z izborom ožjega kroga finalistov se je začel drugi del razpisa Mladi upi. V drugem krogu razpisa je razpisna komisija na osnovi razpisnih meril izmed ožjega kroga finalistov izbrala prejemnike finančne podpore.

Med kandidati za Mlade upe 2022 sta bila tudi Marija Judež, raziskovalka naravoslovnih znanosti in Patrik Žnidaršič, matematik, kemik in programer. Marija je še vedno zelo uspešna udeleženka tekmovanj iz različnih znanj pod našim okriljem in prejemnica številnih zlatih priznanj. Patrik, ki je že študent, pa se je iz odličnega tekmovalca in prejemnika zlatih priznanj, sedaj aktivno vključil v naše aktivnosti pri izvedbi tekmovanj..

Oba sta prepričala strokovno komisijo in bosta prejela finančna sredstva iz razpisa Mladi upi 2022. Čestitamo!

Več najdete na povezavi.

Fotografiji: Mateja Jordovič Potočnik

Datum: 
petek, 3. Junij 2022