Svetovni dan Zemlje

Novica iz dne 22.4.2020

Svetovni dan Zemlje

Danes praznujemo Svetovni dan Zemlje. Dogodek, ki ga zaznamujemo vsako leto 22. aprila, je bil prvič organiziran leta 1970, tako da ga letos obeležujemo že 50. leto zapored.

Vendar Svetovni dan Zemlje ni samo danes. Vsak dan lahko naredimo nekaj, s čimer jo bomo ohranili v boljši kondiciji, za kar vam bodo hvaležne naslednje generacije in Zemlja.

Ta dan še posebej opozarja na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Vsi skupaj lahko prispevamo k ozaveščanju o pomenu zdravega okolja, ki se ga v času epidemije še toliko bolj zavedamo in obenem lahko izkoristimo ta trenutek za ponovno oceno svojih navad in ustvarjanje novih, ki so boljše za naš planet.

Zavod Arnes šolarje, dijake in študente, med 17. do 24. aprilom vabi na brezplačni spletni ogled filma Žejni svet režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda. Žejni svet vabi na izjemno 90-minutno potovanje okoli sveta. Tokrat se slavni fotograf ukvarja z enim od največjih izzivov za preživetje človeka – vodo. Ogled filma so v sodelovanju omogočili sodelavci Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Arnesa.

Po ogledu filma se lahko v petek, 24. aprila, od 12. do 13. ure, prek videokonference pridružite prof. dr. Mihaelu Tomanu z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki bo v živo odgovarjal na vprašanja, ki se vam bodo porodila z ogledom filma.

Navodila za ogled filma in videokonferenco ter ostale informacije najdete tukaj.

 

Zemlja
Datum: 
sreda, 22. April 2020