Navodila za delo s prijavnim sistemom

Novica iz dne 31.8.2015

Navodila za delo s prijavnim sistemom

Pregled pogojev za prijavo na tekmovanje

Za prijavo na tekmovanje mora biti šola posvojena (registrirana) v informacijskem sistemu ZOTKiS, v šolo pa včlanjen najmanj skrbnik šole in poljubno število mentorjev.
Za prijavo na katero koli tekmovanje šteje, če je v prijvnici vsaj en učenec.

Posvojitev šole

Z uporabo iskalnika najprej preverite, če je vaša šola posvojena. Iskalnik najdete na spletnem mestu http://is.zotks.si tako, da najprej izberete zavihek “Informacije za skrbnike šol”, nato pa povezavo “Iskalnik” ali pa sledite neposredni povezavi http://is.zotks.si/solam/iskalnik.

Vpišite ali poštno številko ali naziv pošte. V obeh primerih vpišite le nekaj prvih znakov, nato izberite s spustnega seznama. Izberite še tip šole in kliknite gumb “Brskaj”.

Sistem bo izpisal vse šole izbranega tipa in z izbrano poštno številko. Če najdete svoje ime in priimek na desni poleg imenavaše šole in je poleg imena šole tudi ikona, potem velja, da ste aktivni skrbnik vaše šole.

Če vaše šole ni v izpisu, pomeni, da posvojitve še niste opravili. To storite z izbiro zavihka “Informacije za skrbnike šol” in nato “Posvojitev šole”. S pomočjo čarovnika izpeljite vse potrebne korake do zaključka čarovnika.

V nadaljevanju boste na elektronski naslov(ki ste ga navedli pri skrbniku šole vprocesu posvojitve šole) prejeli vaše uporabniško ime za vstop v ZOTKiS in povezavo do Obrazca za potrditev ali prenos skrbništva, v katerem boste našli identifikator šole. Posredujte ga na naslov sistem@zotks.si. V največ nekaj urah po prejemu identifikatorja vam bomo omogočili poln vstop v ZOTKiS.

Dodajanje mentorjev v ZOTKiS

Ko prejmete obvestilo o aktivaciji se prijavite v ZOTKiS tako, uporabite prijavni obrazec na naslovu http://is.zotks.si/. Vaše uporabniško ime je sestavljeno iz dveh črk in štirih cifer. Po uspešni prijavi vas ZOTKiS pripelje v del sistema, imenovan “Moj ZOTKiS”. Od tod se lahko premikate po navigaciji po posameznih straneh Informacijskiega sistema ZOTKiS

Mentorje dodate tako, da izberete zavihek “Moja šola” nato pa povezavo “Novi mentorji”. S pomočjo čarovnika vpišete ime, priimek in elektronski naslov mentorja. Pri tem bodite pazljivi, da bo naslov res pravilen, kajti mentorju bo posredovano uporabniško ime in navodilo za formiranje svojega vstopnega gesla.

Z enim elektronskim naslovom lahko v sistem včlanite le eno osebo. V primeru, če želite dodati istega mentorja, ki uči na več šolah, nam pišite na sistem@zotks.si.

medium_proofil mentorja.jpgVsak na novo vpisan mentor si v svojem profilu v zavihku moji interesi obkljuka področje na katerem deluje. Le tako bo prejemal vsa potrebna obvestila o tekmovanju.

Prijave na šolsko tekmovanje 

 Kratka navodila za prijavo:

  1. po vstopu v sistem najprej preverite kateri učenci so že vpisani v bazo vaše šole (Moja šola/Ogled tekmovalcev)
  2. učence, ki jih še ni v sistemu, jih vpišite (Moja šola/Novi tekmovalci)
  3. ko imate v bazi vaše šole vse učence, odprite prijavnico (Tekmovaja/Prijave/Dodaj prijavo)
  4. učence prijavljate po tekmovalnih skupinah  tako, da pri njihovo ime samo obkljukate
  5. oddano prijavo lahko pogledate pod Ogled prijav (prijavo obvezno preverite po posamezni skupini, saj se tako izognete napakam)
  6. v primeru napačne prijave, le to lahko uredite s klikom na Uredi pri imenu tekmovalca

Pomembno

Prosimo, da pazljivo navajate podatke o e-poštnih naslovih (e-poštni naslov šole naj bo res e-poštni naslov šole, e-poštni naslov skrbnika šole oziroma mentorja pa njegov lastni e-poštni naslov), saj se nanje pošiljajo različne informacije v zvezi s prijavami v sistem in postopki posvojitve. Prav tako velja, da se lahko z enim e-poštnim naslovom v sistem registrira zgolj in samo ena oseba (ali ena šola).

 

Datum: 
ponedeljek, 29. Avgust 2016