Odprtje laboratorija v Trenti

Novica iz dne 5.10.2017

Odprtje laboratorija v Trenti

Slika2.jpg

Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Triglavski narodni park (Informacijsko izobraževalno središče TNP Dom Trenta) sta skupaj s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani postavila manjši raziskovalni laboratorij v prostorih Doma Trenta v Trenti.

Vabimo vas, da se udeležite slovesnega odprtja, ki bo v petek, 20. oktobra 2017, ob 12:00 v novih laboratorijskih prostorih Informacijsko izobraževalnega središča TNP Doma Trenta Na Logu v Trenti.

Laboratorij v Trenti bo del naravoslovne postaje za raziskavo okolja s poudarkom na varstvu narave in ekologiji rastlin. Naravoslovna postaja bo vključena v Zotkin program Gibanje znanost mladini, ki podpira programe za zgodnje uvajanje otrok in mladine v znanost in raziskovalno dejavnost. V jesenskem času in med prvomajskimi počitnicami že več let v Trenti poteka Biološki raziskovalni tabor za mlajše osnovnošolce, kjer bodo v bodoče za svoje delo lahko uporabili tudi novi laboratorij.

Z uporabo naravoslovne postaje bodo nadgrajeni številni izobraževalni programi in delavnice, ki se odvijajo v Informacijsko izobraževalnem središču TNP v Trenti. Naravoslovno postajo vidimo tudi kot mali inkubator za osnovne in srednje šole – na področju raziskovalne in naravovarstvene dejavnosti.

Interes za uporabo naravoslovne postaje v naravi imajo tudi elektrotehniki, ki bodo lahko raziskovali in sestavljali različne merilne inštrumente. Pričakujemo, da se bodo v prihodnje s pobudami oglasile še druge skupine zainteresiranih.

Ker je naravoslovna postaja postavljena v izjemno naravno okolje doline Trente, v osrčju Triglavskega narodnega parka, bo lahko njen potencial še bolje izkoriščen za ozaveščanje mladih. Bistveno bo pripomogla k povečanju njihovega znanja s področja naravoslovja in naravovarstva.

Vabljeni 20. oktobra v Trento.
Datum: 
četrtek, 5. Oktober 2017