Razstava Slovenski minerali in fosili v Državnem zboru

Novica iz dne 18.4.2016

Razstava Slovenski minerali in fosili v Državnem zboru

aIMG_8489_0.jpg

Ob mednarodnem dnevu Zemlje so v Državnem zboru odprli na ogled dve razstavi: razstava Slovenski minerali in fosili in razstava Varčna hiša.

Razstavo Slovenski minerali in fosili je pripravil Viljem Podgoršek, zunanji sodelavec ZOTKS, ki že vrsto let vodi geološke skupine na raziskovalnih taborih ZOTKS. Razstava v Državnem zboru je za avtorja jubilejna – 100. po vrsti in prinaša izbor mineralov in fosilov iz Slovenije.

V Državnem zboru razstavljeni primerki so del večje zbirke zasebnega muzeja Viljema Podgorška, profesorja geografije in zgodovine na II. Gimnaziji v Mariboru. V lastnem muzeju Pangea, ki je za obiskovalce odprl vrata v Cirkovcah oktobra 2007, ima evidentiranih nekaj čez 7000 primerkov kamnin, mineralov in fosilov iz Slovenije in tujine. V petindvajsetih letih, od kar se ljubiteljsko ukvarja z zbiranjem mineralov in fosilov, je organiziral ali sodeloval pri stotih razstavah, uredil številne šolske zbirke kamnin po Sloveniji, ter objavil številne članke v različnih publikacijah.

Voden ogled razstave Slovenski minerali in fosili bo v ponedeljek, 18. 4. 2016 bo ob 10. uri, v preddverju velike dvorane. Vodil bo avtor razstave Viljem Podgoršek.

Razstava bo na ogled v preddverju velike dvorane Državnega zbora do vključno torka, 26. 4. 2016.

Vabljeni!

Datum: 
ponedeljek, 18. April 2016