Zotkini talenti 2021

Novica iz dne 9.6.2021

Zotkini talenti 2021

12. junij 2021

Velika sprejemna dvorana

Cankarjev dom, Ljubljana

Prireditev pripravljamo v čast najboljšim mladim talentom, ki ste se s svojim znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo izkazali na tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS. Tvoji rezultati oziroma dosežki in dosežki drugih talentov si zaslužijo posebno pozornost.

 

Na prireditev ste vabljeni vsi zlati nagrajenci s tekmovanj iz znanja, ki jih organizira ZOTKS in mentorji zlatih nagrajencev.

Letos bo prireditev zaradi omejitev v zvezi z epidemijo nekoliko drugačna kot prejšnja leta, vendar smo veseli, da jo bomo lahko ponovno izvedli, lani je žal odpadla. Zaradi omejitve števila udeležencev bomo priznanja podeljevali v manjših skupinah tekom dneva. Svečane podelitve zlatih priznanj bodo s krajšim programom potekale med 10.00 in 18.00 v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani po naslednjem razporedu:

10.00    logika osnovne šole

11.30    logika – srednje šole in psihologija

13.00    kemija – srednje šole in konstruktorstvo

14.30    naravoslovje, biologija in festival inovativnih tehnologij (programiranje, digitalna fotografija, predstavitve, multimedija, robotika, poznavanje tehnologij)

16.00    kemija - srednje šole in podelitev Zotkinih priznanj

Nagrajenci na več področjih ste v vabilu dobili list z dodatnim sporočilom, kdaj lahko pridete po vsa priznanja.

V času od dneva prireditve in vse do konca šolskega leta (31. 8. 2021) ali še dlje nagrajence v svoje prostore vabijo različni muzeji, vrtovi, galerije. Kupone za brezplačen vstop dobite na prireditvi skupaj s priznanjem. V dvorani bo postavljena tudi aleja fakultet, muzejev, galerij in organizacij, ki bodo predstavljale svoje programe, projekte, dosežke.

Če bodo razmere in ukrepi dopuščali udeležbo večjega števila oseb na prireditvah, bodo v dvorano lahko prišli tudi spremljevalci nagrajencev, v nasprotnem primeru bodo spremljevalci podelitev lahko spremljali na zaslonih, ki bodo postavljeni v parku pred Veliko sprejemno dvorano. O tem vas bomo obvestili najkasneje dan pred prireditvijo.

Na prireditev pridite vsaj pol ure pred predvideno podelitvijo, da se izognemo nepotrebnim zastojem in uredimo potrebne formalnosti pred vstopom v dvorano (podpis za potrditev prisotnosti). Dvorana se bo 5 minut pred prireditvijo zaprla in kasneje vstop žal ne bo več mogoč. Vhod v dvorano bo odprt samo s Prešernove ceste oz. iz Parka Sveta Evrope. Vhod s Trga republike bo zaprt.

Na prireditvi bomo dosledno upoštevali takrat veljavne ukrepe in odloke za preprečevanje okužb s SARS-CoV-2 (omejitev števila obiskovalcev, vzdrževanje predpisane razdalje, razkuževanje rok, obvezna uporaba maske, PCT za starejše od 18 let…). Prosimo za razumevanje in upoštevanje ukrepov.

Datum: 
sreda, 9. Junij 2021