Osnovnošolski glasbeno-filmski tabor 2017

Glasbeno filmska "Valilnica"

Križevci pri Ljutomeru od 1. julija do 6. julija 2017 20 udeležencev

Kdo lahko pride?

Če imaš do 10 do 15 let, te zanima filmska glasba in celo igraš kakšen inštrument, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži, da bomo skupaj ustvarjali.

Kaj bomo počeli?

Sprehodili se bomo po celotnem procesu ustvarjanja glasbe s poudarkom na filmski glasbi. Seznanili se bomo z ustvarjanjem glasbenih misli, imeli možnost pogovarjanja in sodelovanja z mednarodnimi in domačimi glasbenimi ustvarjalci. Izdelali lastno filmsko glasbo.

Namen poletne Valilnice je, da s svežimi idejami mladih ob pomoči vrhunskih pedagoških mentorjev s področja produkcije in glasbe, ustvarimo kratki igrani film ter lastno avtorsko glasbo.

Končni izdelek pa bo najverjetneje predstavljen tudi svetovnemu občinstvu, na enem izmed največjih ekoloških festivalov, na Green festu v Beogradu.

Skozi film in glasbo bomo valili in spoznavali:

  • celoten proces izdelave filma in glasbe,
  • najmodernejšo produkcijsko filmsko opremo ter moderen pristop dela,
  • delo s kamero, različnimi inštrumenti, lučjo, scenarijem, kompozicijo, produkcijsko opremo …
  • osnovno montažo filma

Kje bomo spali?

V Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru.   

 Križevci pri Ljutomeru 16b, 9242 Križevci pri Ljutomeru              

Koliko nas bo?

Do 20 udeležencev.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram? 

Spalno vrečo in vzglavnik, podlago za spanje (armaflex), primerno obleko in obutev za delo na terenu in za športne aktivnosti, kopalke, pribor za osebno higieno, brisačo, zaščito pred soncem (pokrivalo, sončno kremo ipd.), copate za v šolo in telovadnico, zdravstveno kartico in osebni dokument.

S seboj lahko prinesete tudi fotografski aparat, glasbeni instrument, kakšen športni rekvizit in zabavne igre.

Zaželjeno je, da igraš kakšen inštrument, ki ga (če je mogoče) prinesi s seboj na tabor (piano, bobni, kitara ...), konge bodo na razpolago na taboru.

Kdo bodo glavni mentorji?

Miran Flegar. Pedagog in glasbenik. Mentor številnih glasbenih zasedb, zborov ter sekcij.

Damjan Kuzma. Pedagog. Glasbenik. Kantavtor.

Marko Wolf. Pedagog in mentor. Avtor številnih mladinskih ter drugih filmskih in glasbenih vsebin, s katerimi že leta posega v sam vrh slovenske ter evropske produkcije. Praktik.

Ludvik Rogan. Pedagog in soustvarjalec programa filmske gimnazije v Ljutomeru. Praktik.

Organizatorji in partnerji

Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Društvo 29a.

Partnerji: Green fest Beograd, Duh časa, Osnovna šola Križevci, Osnovna šola II Murska Sobota, Osnovna šola Mala Nedelja, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Občina Križevci pri Ljutomeru, TD Korovci

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do torka, 13. 6. 2017. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 100,00 EUR (oziroma 50,00 EUR za udeleženci/ke, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo delovanje Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050030 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Pri Darji Kozar Balek, vodji Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota, na 02 53 04 270 oz. po e-pošti na darja@zotks.si.

Datum: 
petek, 31. Marec 2017