Mentorji

Znanost na odru

Novica iz dne 13.8.2019

Znanost na odru

Vsako drugo leto se v enem od evropskih mest odvija največji festival znanosti za učitelje (osnovnih, srednjih šol in fakultet) STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika) in vzgojitelje (vrtci). Letos bo ta festival potekal v mestu Cascais na Portugalskem (31. oktober 2019 - 3. november 2019), kamor se odpravlja tudi slovenska ekipa izbranih učiteljev.

Več o festivalu in možnosti za sodelovanje, si preberite tukaj.

6. srečanje mentorjev biologije

Novica iz dne 14.3.2019

6. srečanje mentorjev biologije

Na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije letošnje šolsko leto organiziramo že osemnajsto državno tekmovanje iz znanja biologije in šesto srečanje mentorjev.
Srečanje bo potekalo v soboto, 6. 4. 2019, v Veliki predavalnici Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) v Kopru, Glagoljaška 8.

Seminar modelarstva

Novica iz dne 26.2.2019

Seminar modelarstva

Z namenom vzpodbujanja tehnike med mladimi smo se na ZOTKS odločili, da razpišemo seminar za usposabljanj mentorjev modelarstva, ki ga bomo izvedli v sodelovanju z Mestno zvezo za tehnično kulturo v Ljubljani (MZDTK). Seminar bo potekal v prostorih Tehniškega centra na Kersnikovi 4 v Ljubljani.
Program je namenjen vsem, ki želite pridobiti modelarsko znanje in spretnosti za delo z učenci, tokrat na področju ladijskega modelarstva.

Srečanje mentorjev logike

Novica iz dne 15.1.2019

Srečanje mentorjev logike

Ponovno je tu začetek leta in januar oziroma začetek februarja (2.2.2019), ki je že po tradiciji namenjen srečanju mentorjev logike. Letošnja predavanja in srečanje smo pripravili v Hiši kulinarike in turizma v Novem mestu, Glavni trg 30.
Zbor je ob 9. uri v gostišču.                  

Program:

9.00       jutranja kava

9.30       Pozdrav direktorja Centra biotehnike in turizma gospoda Toneta Hrovata

9.45       Uporaba logike v filozofiji; dr. Borut Cerkovnik

10.30    odmor

Srečanje mentorjev biologije 2018

Novica iz dne 12.10.2018

Srečanje mentorjev biologije 2018

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije letošnje šolsko leto organiziramo že osemnajsto državno tekmovanje iz znanja biologije in peto srečanje mentorjev.
Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 22. 10. 2018, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer bo gostovala razstava Body Worlds Vital – originalna razstava pravih človeških teles.
(osnovna predstavitev)

Več si lahko preberete na http://www.body-vital.si/o-razstavi 

Srečanje mentorjev biologije 2017

Novica iz dne 8.3.2017

Srečanje mentorjev biologije 2017

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije letošnje šolsko leto organiziramo že sedemnajsto državno tekmovanje iz znanja biologije in četrto srečanje mentorjev.

Srečanje bo potekalo v soboto, 8. 4. 2017, v novem Univerzitetnem kampusu Livade Univerze na Primorskem v Izoli.

Na srečanju pripravljamo praktično usposabljanje. Kar pomeni, da boste učitelji imeli najprej splošen uvod, nato pa se boste seznanjeni z  laboratorijsko vajo. Ta vaja bo prilagojena programu biologije za srednje šole in jo  lahko kasneje vpeljete tudi v svoja predavanja. 

Program:

Seminar modelarstva

Novica iz dne 24.2.2017

Seminar modelarstva

Z namenom vzpodbujanja tehnike med mladimi smo se na ZOTKS odločili, da razpišemo seminar za usposabljanje mentorjev modelarstva, ki ga bomo izvedli v sodelovanju z Mestno zvezo za tehnično kulturo (MZDTK). Seminar bo potekal v prostorih Tehniškega centra na Kersnikovi 4 v Ljubljani.
Program je namenjen vsem, ki želite pridobiti modelarsko znanje in spretnosti za delo z učenci na področju ladijskega modelarstva.

Program bo vodil izkušeni modelar Niko Skočir s sodelavci in ga izvedel v štirih terminih:

petek, 31. 3., ob 16:00 in sobota, 1. 4., ob 9:00

Srečanje mentorjev logike

Novica iz dne 10.1.2017

Srečanje mentorjev logike

Sedmo srečanje mentorjev logike bo v soboto, 28. 1. 2017.  Letošnja predavanja in srečanje smo pripravili v Knjižnici Ivana Cankarja na Vrhniki, Tržaška cesta 32.

Zbrali se bomo ob 9:00 v preddverju knjižnice.

Program:

9:00   Jutranja kava

9:30   Izjavna logika (delavnica); vodi Bela Szomi Kralj

10:45  Odmor

11:00   Klasifikatorji (predavanje); vodi dr. Simona Klemenčič

11:45   Matematične lingvistične naloge (delavnica); vodi Gabrijela Hladnik

12:45   Kosilo

2. srečanje mentorjev tehnike šol s prilagojenim programom

Novica iz dne 6.12.2016

2. srečanje mentorjev tehnike šol s prilagojenim programom

Na Naravoslovnotehnični fakulteti v Ljubljani je v četrtek, 1. decembra potekalo 2. srečanje mentorjev tehnike in tehnologije s šol s prilagojenim programom. Vabljeni so bili vsi mentorji, ki se udeležujejo tekmovanj Mladi tehnik, ki vsako leto poteka na petih lokacijah kot regijsko tekmovanje, državno pa se tradicionalno odvija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Mentorjem smo pripravili dve različni delavnici s povsem različnima materialoma. Prvo je bilo spoznavanje stekla, njegove vrste in tehnike obdelave. V praktičnem delu sta bili predstavljeni dve tehniki: graviranje in jetkanje.