Bela Szomi Kralj med prostovoljci leta 2019

Novica iz dne 6.12.2019

Bela Szomi Kralj med prostovoljci leta 2019

Državni svet RS je včeraj ob mednarodnem dnevu prostovoljstva podelil plakete DS najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2019. Plaketo je letos prejelo 14 prostovoljcev in prostovoljk z raznolikih področij delovanja, kot so gasilstvo, izobraževanje, šport, zdravstvo, kultura in turizem.

Med letošnjimi nagrajenci je tudi Bela Szomi Kralj, učitelj na OŠ Domžale in eden najbolj uspešnih mentorjev na področju logike, ki z nami sodeluje že več kot 30 let. S svojim strokovnim znanjem sodeluje v Komisiji za logiko in kot član pripravlja naloge za šolska in državna tekmovanja. Vsa ta leta je njegovo znanje logike nepogrešljivo pri ocenjevanju in popravljanju nalog na državnem tekmovanju za učence, dijake in študente.

Poleg tega, da svoje strokovno znanje posreduje mladim na taborih in poletih šolah iz logike, sodeluje tudi kot predavatelj na seminarjih za mentorje in ljubitelje logike. Nekoč je v šali dejal, da je logika najbolj zdravi virus, ki je okužil mladi rod razmišljajočih Slovencev.

Poleg logike je Bela Szomi Kralj uspešen mentor tudi na področju fizike, matematike, razvedrilne matematike, astronomije in glasbe.

Čestitamo!

Podatki: V naši državi je bilo leta 2016 več kot 96.800 evidentiranih prostovoljcev, lani pa skupno že kar 244.304. Leta 2018 so prostovoljci in prostovoljke opravili skoraj deset milijonov ur prostovoljskega dela.

Datum: 
petek, 6. December 2019