Poletna šola logike 2016

Medvedje Brdo 21. do 27. avgust 2016 28 udeležencev

Kaj bomo počeli?

Na poletni šoli bomo možgane urili z logiko, logičnimi nalogami in lingvistiko. Večino časa bomo razdeljeni v skupine, imeli pa bomo tudi nekaj predavanj. Da pa ne bo vse tako resno, bomo poskrbeli za zabaven športno-družabni prosti čas.

Kdo lahko pride?

Ti! Če imaš med 12 in 18 let. Ne glede na to, ali že imaš izkušnje s tekmovanj iz znanja logike ali ti je logika povsem tuja, izpolni prijavnico in skupaj bomo kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne. Hitro se prijavi, da ne bo zmanjkalo prostih mest – logično wink !

Kaj bomo počeli?

Letos smo pripravili kar štiri delavnice:

Raziskovanje logike (8 udeležencev): Reševali bomo naloge s tabelami, logične izjave in strategije, se zabavali z logičnimi igrami in raziskali logiko v trgovini. Delavnica je primerna za začetnike, vodil jo bo David Žnidaršič.

Se srečajo matematik, logik in lingvist... (8 udeležencev): ...nadaljevanje tega vica boste slišali pa na poletni šoli. cheeky  Pogledali si bomo, zakaj so jeziki  logični in zakaj včasih niso, slišali boste kup jezikovnih zanimivosti, predvsem pa bomo reševali veliko lingvističnih nalog in na koncu tudi sestavili kakšno. Delavnica je za vse tiste, ki imate izmed logičnih nalog najrajši lingvistične, vodila jo bo Gabrijela Hladnik

Najtrši logični orehi (8 udeležencev): Lotili se bomo nekaterih najtežjih nalog iz državnih in mednarodnih tekmovanj iz logike in lingvistike. Orehe bomo razbijali v skupinah in se hkrati naučili našo rešitev razložiti tudi ostalim. Seveda bomo kakšno res težko nalogo tudi sami sestavili. Delavnica je primernejša za tiste, ki ste se z logiko že srečali, vodila jo bo Mateja Hrast.

Zmajevo kraljestvo algoritmov (6 udeležencev): Na delavnici bomo povezovali logično razmišljanje z matematičnimi, računalniškimi in intuitivnimi koncepti, ki jih bomo obogatili s praktičnimi primeri iz vsakdanjega in nevsakdanjega sveta. Delavnica je primernejša za srednješolce, vendar predznanje ni potrebno. Delavnico bo vodila Katja Suvajac.

Ob prijavi nujno navedi tudi delavnico, kamor se prijavljaš! Lahko se zgodi, da se vas bo v posamezno delavnico prijavilo več, kot pa je prostih mest. V tem primeru bo imel prednost tisti, ki se bo prej prijavil, ostale pa bomo obvestili, katere delavnice so še proste.

Kdaj in kje?

Od nedelje, 21. 8., do sobote, 27. 8. 2016 v CŠOD dom Medved, Medvedje brdo 13, Rovte.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji (lani jih je bilo res veliko!), pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

logika_2.jpg

Kdo je vodja?

Mateja Hrast, študentka Fakultete za matematiko in fiziko UL, večletna mentorica na poletni šoli logike, udeleženka mednarodne lingvistične olimpijade ter zunanja sodelavka ZOTKS pri tekmovanjih iz znanja logike.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do nedelje, 10. 7. 2016. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 160,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050107 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

01 25 13 727 // tabori@zotks.si

 

Poglejte tudi, kaj smo počeli na POLETNI ŠOLI LOGIKE 2015!

 

 

Datum: 
ponedeljek, 29. Februar 2016