Poletna šola logike 2017

CŠOD Gorenje, Gorenje nad Zrečami od 13. do 19. avgusta 2017 34 udeležencev

 

VSA MESTA NA POLETNI ŠOLI SO ŽE ZASEDENA

Kaj bomo počeli?

Na poletni šoli se bomo prelevili v jezikovne detektive, trenirali logiko v fitnesu, poskušali osvojiti naziv algoritemskega kuharskega mojstra, se naučili razvozlati, kaj pomeni skrivna šifra Formula1.jpg, in še mnogo več. Delo bo večino časa potekalo v skupinah glede na izbrano tematiko, seveda pa ne bo manjkalo niti športnih dvobojev in drugih oblik druženja s preostalimi udeleženci te poletne šole in Poletnega tabora računalništva, ki bo istočasno potekal na isti lokaciji.

Kdo lahko pride?

Ti! Če imaš med 12 in 18 let. Ne glede na to, ali že imaš izkušnje s tekmovanj iz znanja logike ali ti je logika povsem tuja, izpolni prijavnico in skupaj bomo kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne. Hitro preberi navodila za prijavo in se prijavi, da ne bo zmanjkalo prostih mest – logično wink !

Kaj bomo počeli?

Letos smo pripravili kar pet delavnic:

Raziskovanje logike (8 udeležencev): Spoznavali bomo logiko v življenju, v logičnih nalogah, kot so naloge s tabelami, odkrivali strategije in (na tabli) pogasili požare. Vmes si  bomo čas krajšali še z miselnimi igrami in raziskali logiko v trgovini. Delavnica je namenjena začetnikom, vodil jo bo David Žnidaršič.

Jezikovni detektivi (8 udeležencev): V mestu se že več let dogajajo čudne stvari. Župan je zato najel slavnega detektiva Glavco, da razišče primer. Glavca je vse dogodke redno popisoval v svojem malem dnevniku, nato pa čudežno izginil. Dnevnik se je tedaj pojavil v županovi pisarni s pripisom "našel sem krivca". Ko je župan odprl zvezek, je ugotovil, da je Glavca dogodke opisoval v nekem čudnem jeziku. Kako razvozlati, kaj je pisalo v dnevniku? Delavnica je primerna za vse tiste, ki jim jezikovne zagate ne pusté spati. Pod vodstvom Lidije Magdevske bomo reševali lingvistične in druge naloge. VSA MESTA SO ŽE ZASEDENA

Logimatika (6 udeležencev): Reševali bomo matematično obarvane logične naloge in iskali logične razlage za zanimive matematične probleme. Naučili se bomo brati logične stavke zapisane v matematičnem jeziku, kot na primer Formula1.jpg, se preizkusili v lingvističnih matematičnih nalogah ter sestavili kakšno svojo. Delavnica je primerna za izkušenejše logike, ki jih zanima tudi matematika, vodila pa jo bo Mateja Hrast. VSA MESTA SO ŽE ZASEDENA

Logični maraton (6 udeležencev): Dopoldneve bomo preživeli v logičnem fitnesu in trenirali desno polovico možganov ob zelo težkih logičnih in lingvističnih nalogah, popoldne pa pustili ustvarjalnosti na plano in masirali levo polovico možganov z idejami za čisto pravi escape room. Delavnica je primerna za tiste, ki lahko vztrajate več ur pri reševanju ene naloge, vodila pa jo bo Gabrijela Hladnik. VAS MESTA SO ŽE ZASEDENA

Algoritemski kuharski mojster (6 udeležencev): Algoritem je kot recept. Je dobro zastavljena metoda, ki korak za korakom rešuje naš problem ali izvršuje neko nalogo. Na naših delavnicah bomo preizkušali različne okuse algoritmiranja in razvajali brbončice svojih možganov s kompleksnimi, vendar zabavnimi nalogami. Če bo vse po sreči, si bomo na koncu zaslužili visoko zaželeni naziv algoritemskega kuharskega mojstra! Delavnica je primernejša za srednješolce, ki se ne bojijo drznih in močnih okusov iz sveta programiranja, predznanje pa ni potrebno. Vodja delavnice bo Katja Suvajac.

Poglejte tudi, kaj smo počeli lansko leto na Poletni šoli logike in kaj v letu 2015.

Ob prijavi nujno navedi tudi delavnico, na katero se prijavljaš. Lahko se zgodi, da se vas bo na posamezno delavnico prijavilo več, kot pa je prostih mest. V tem primeru bo imel prednost tisti, ki se bo prej prijavil, preostale pa bomo obvestili, katere delavnice so še proste.

Kdaj in kje?

Od nedelje, 13. 8., do sobote, 19. 8. 2017 v CŠOD Gorenje, Gorenje pri Zrečah 19, 3214 Zreče.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

logika_2.jpg

Kdo je vodja?

Mateja Hrast, mlada raziskovalka na Institutu Jožef Stefan, večletna mentorica na poletni šoli logike, udeleženka mednarodne lingvistične olimpijade ter zunanja sodelavka ZOTKS pri tekmovanjih iz znanja logike.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do srede, 14. junija 2017. Ker je ta poletna šola pogosto zasedena že pred rokom za prijave, ti predlagamo, da se ne obotavljaš, ampak se čim prej prijaviš. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 170,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050107 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

01 25 13 727 // tabori@zotks.si

POROČILO

Spoznala sem super ljudi z enakimi interesi.
Datum: 
četrtek, 2. Februar 2017