Poletna šola logike 2018

CŠOD Gorenje, Gorenje nad Zrečami od 11. do 18. avgusta 2018 34 udeležencev

Kdo lahko pride?

Ti! Si že pravi logični strokovnjak, morda se kdaj pa kdaj preizkusiš na tekmovanju iz logike, ali pa ti je logika povsem ne logična in bi se je želel naučiti? Poletna šola logike je v vsakem primeru prava zate! Če imaš med 12 in 18 let, Hitro preberi navodila za prijavo in izpolni prijavnico. Skupaj bomo kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne.  Pohiti, da ne bo zmanjkalo prostih mest – logično wink !

Kaj bomo počeli?

Večino časa bodo delavnice potekale v manjših skupinah, v katero te bomo na samem taboru razporedili glede na tvoje zanimanje in predznanje. Skupaj z mentorji boste reševali naloge, sestavljali algoritme, razvozlavali šifre in si izmišljali uganke. Program bomo popestrili tudi z nekaj zanimivimi predavanji iz različnih področij.

Na delavnicah bomo spoznali in utrdili znanje reševanja različnih logičnih nalog, ki se pojavljajo na tekmovanjih iz logike: izjavne, lingvistične, razlagalne, razporeditvene, številske, japonske, naloge s tabelami, gobeline in še in še… Skupaj z udeleženci Poletnega Tabora Računalništva se bomo naučili, kako napisati pravo računalniško igrico in kako jo premagati! Dešifrirali bomo neznane jezike in šifrirali svoja skrivna sporočila. Reševali bomo zanimive uganke in kakšno tudi sestavili. Vse skupaj pa bomo na koncu uporabili za pravi Escape room!

V prostem času ne bo manjkalo niti športnih dvobojev, namiznih iger, pečenja hrenovk na tabornem ognju in drugih presenečenj. Zagotovo bo spet na sporedu tradicionalni kviz proti računalničarjem Geek vs. Logeek!

Poglejte tudi, kaj smo počeli lansko leto na Poletni šoli logike in kaj v letu 2015

Poglejte tudi, kaj smo počeli lansko leto na poletni šoli, kaj v letu 2016 in kaj v letu 2015.

Kdaj in kje?

Od sobote, 11. 8., do sobote, 18. 8. 2018 v CŠOD Gorenje, Gorenje pri Zrečah 19, 3214 Zreče.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

logika_2.jpg

Kdo so mentorji?

Vodja poletne šole je Mateja Hrast, mlada raziskovalka na Institutu Jožef Stefan, večletna mentorica na poletni šoli logike ter članica Komisije za logiko pri ZOTKS.

Delavnice bodo vodili tudi Gabrijela Hladnik, Lidija Magdevska, Katja Suvajac in David Žnidaršič.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do srede, 13. junija 2018. Ker je ta poletna šola pogosto zasedena že pred rokom za prijave, ti predlagamo, da se ne obotavljaš, ampak se čim prej prijaviš. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 180,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050107 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

01 25 13 727 // tabori@zotks.si

Datum: 
sreda, 14. Februar 2018