Poletna šola logike 2020

Nova Gorica 15. do 22. avgusta 2020 28 udeležencev

Kdo lahko pride?

Ti! Si že pravi logični strokovnjak, morda se kdaj pa kdaj preizkusiš na tekmovanju iz logike, ali pa ti je logika povsem ne logična in bi se je želel naučiti? Poletna šola logike je v vsakem primeru prava zate! Če imaš med 12 in 18 let, hitro preberi navodila za prijavo in izpolni prijavnico. Skupaj bomo kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne.  Pohiti, da ne bo zmanjkalo prostih mest – logično wink!

Kaj bomo počeli?

Večino časa bodo delavnice potekale v manjših skupinah, v katero te bomo razporedili glede na tvoje predznanje. Skupaj z mentorji boste reševali naloge, sestavljali algoritme, razvozlavali šifre in si izmišljali uganke. Program bomo popestrili tudi z nekaj zanimivimi predavanji iz različnih področij.

 

Na delavnicah bomo spoznali in utrdili znanje reševanja različnih logičnih nalog, ki se pojavljajo na tekmovanjih iz logike: izjavne, lingvistične, razlagalne, razporeditvene, številske, japonske, naloge s tabelami, gobeline in še in še… Dešifrirali bomo neznane jezike in šifrirali svoja skrivna sporočila. Reševali bomo zanimive uganke in kakšno tudi sestavili. Vse skupaj pa bomo na koncu uporabili za pravi Escape room!

 

Da bodo delavnice in predavanja na taboru zagotovo prilagojena tvojemu predznanju, boš lahko že ob prijavi izbral/a eno izmed možnosti:

 

ZAČETNA SKUPINA: Namenjena tistim, ki se z logiko še niste srečali, oziroma se z njo še niste veliko ukvarjali.

 

NADALJEVALNA SKUPINA: Namenjena izkušenejšim logikom, ki se redno udeležujejo tekmovanj in jim lažje logične naloge ne predstavljajo izziva.

 

V prostem času ne bo manjkalo niti športnih dvobojev, namiznih iger, pečenja hrenovk na tabornem ognju in drugih presenečenj. Zagotovo bo spet na sporedu tradicionalni kviz proti računalničarjem Geek vs. Logeek!

Poglejte tudi, kaj smo počeli na Poletni šoli logike prejšnja leta: PŠ logike 2018, PŠ logike 2017, PŠ logike 2016, PŠ logike 2015.

Kdaj in kje?

Od sobote, 15. 8., do sobote, 22. 8. 2020 v Dijaškem domu Nova Gorica, Streliška pot 7, 5000 Nova Gorica.

Za prevoz na poletno šolo poskrbite sami.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

logika_2.jpg

Kdo so mentorji?

Vodja poletne šole je Mateja Hrast, mlada raziskovalka na Institutu Jožef Stefan, večletna mentorica na poletni šoli logike ter članica Komisije za logiko pri ZOTKS.

Delavnice bodo vodili zabavni mentorji in mentorice Lara Jerman, Doris Keršič, Gabrijela Hladnik in David Žnidaršič. Vsi redno pripravljajo logične delavnice in tabore pri ZOTKS, so izkušeni logiki ter sodelujejo pri sestavljanju nalog za državno tekmovanje iz logike.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do srede, 1. avgusta 2020. Ker je ta poletna šola pogosto zasedena že pred rokom za prijave, ti predlagamo, da se ne obotavljaš, ampak se čim prej prijaviš. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 180,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050107 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

01 25 13 727 // tabori@zotks.si

Datum: 
petek, 17. Januar 2020