Poletna šola modelarstva 2016

Koča na Naravskih Ledinah pod Uršljo goro od 26. junija do 1. julija 2016 16 udeležencev

Ali sem pravi/a?

Če imaš od 10 do 14 let, te zanima ročno ustvarjanje modelov, želiš izdelati lastni izdelek in se obenem še zabavati s svojimi vrstniki, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži. Posebej lepo vabljena dekleta, za katera imamo pripravljeno tudi darilce!

Kaj bomo počeli? 

Med poletno šolo boste ustvarjali, se družili in uživali v družabnih oziroma športnih igrah. Letos bomo potovali po vodi in po zraku!

Izdelali in preizkusili bomo model motornega čolna za prosto vožnjo v cilj s podvodnim pogonom. Model je primeren za tekmovanje z ladijskimi modeli v prosti vožnji v cilj – kategorija MČ 1. Model je v celoti lesen in ima vgrajen elektromotor in nastavljivo krmilo.

Medtem, ko bomo čakali, da se nam bodo posušili posamezni zlepljeni deli čolna, bomo izdelali ploščatega deltoidnega zmaja in ga tudi spuščali na bližnjem travniku. Če nam bo ostalo še kaj časa pa bomo izdelali tudi letalca iz papirja in se pomerili, čigavo bolje leti! Taka letalca iz papirja uporabljajo tudi tekmovalci na Timovih tekmovanjih s papirnatimi letalci, kjer se tekmovalci pomerijo v  trajanju leta, dolžini leta in natančnosti pristajanja v cilj.

Prvi dan poletne šole je nedelja, pred SmučKočo se bomo zbrali v dopoldanskem času in se odpravili na Uršljo goro, kamor so lepo vabljeni tudi tvoji starši, sorodniki in prijatelji. Če bo vreme slabo, pa bomo pohod prestavili na kakšen drug dan v času poletne šole.

Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Osebne stvari za vsak dan, primerno obleko za bivanje v hribih, pohodne čevlje (planinski čevlji ali visoki telovadni copati), anorak, pulover za hladno vreme, dežnik, copate za v sobe, pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za na teren, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom, zdrastveno kartico in osebni dokument. Dobrodošli so tudi glasbeni inštrument, družabne igrice in športni rekviziti po želji.

Vsak udeleženec bo prejel osnovni material za izdelavo, orodje in lepilo. .

Kje bomo spali?  

V Koči na Naravskih Ledinah pod Uršljo goro (Jazbina 18, 2393 Črna na Koroškem).

Pojasnilo: poletna šola je bila najprej predvidena v SmučKoči pod Uršljo goro, vendar so kočo zaprli, zato smo poiskali nadomestno lokacijo v bližini.

Koliko nas bo?

Največ 16 udeležencev.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do torka, 14. 6. 2016. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 200,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050108 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

 

 

Pridruži se nam pri izdelovanju modela ČOLNA in si naredi tudi svojega ZMAJA!
Datum: 
četrtek, 7. April 2016