Poletna šola modelarstva 2018

Koča na Naravskih ledinah pod Uršljo goro od 1. do 7. julija 2018 20 udeležencev

Poleti, poleti na poletni šoli modelarstva!

Toplo sonce, rahel vetrič, travnik in v zraku model, ki si ga sam izdelal, uboga tvoje daljinske ukaze.

Če si kdaj sanjal take sanje imaš sedaj priliko, da jih uresničiš! Če imaš od 10 do 14 let, hitro preberi navodila za prijavo, izpolni prijavnico in se nam pridruži. Ne odlašaj predlogo, da ne zmanjka prostih mest, saj se mesta na tej poletni šoli zadnja leta vedno hitro napolnijo. Posebej lepo vabljena dekleta, za katera imamo pripravljeno tudi darilce!

Kaj bomo počeli? 

To leto bomo izdelovali daljinsko vodeno letalo iz deprona, ki ga boš, seveda z oddajnikom vred, po taboru lahko odnesel domov. Spoznal boš kako preprosto je doma izdelovati daljinsko vodena letala, eksperimentiral z lastnimi izboljšavami ter seveda v zraku tudi preizkušal svoje letalo.

Med poletno šolo bomo ustvarjali, se družili in uživali v družabnih oziroma športnih igrah. Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

Letalo1_1.jpg

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Osebne stvari za vsak dan, primerno obleko za bivanje v hribih, pohodne čevlje (planinski čevlji ali visoki telovadni copati), anorak, pulover za hladno vreme, dežnik, copate za v sobe, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za na teren, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom, zdravstveno kartico in osebni dokument. Dobrodošli so tudi glasbeni inštrument, družabne igrice in športni rekviziti po želji.

Vsak udeleženec bo prejel ves potrebni material za izdelavo letala.

Kje bomo spali?  

V Koči na Naravskih ledinah pod Uršljo goro (Jazbina 18, 2393 Črna na Koroškem).

Kliknite na povezavo in si oglejte lokacijo na zemljevidu. Za vse, ki boste prišli iz smeri avtoceste, je najbližja pot čez Kotlje in ne preko Črne na Koroškem (kamor vas rad usmeri GPS)!

Kdo sta mentorja?

Miha Kozjek in Miha Kočar, modelarja in zunanja sodelavca ZOTKS.

Koliko nas bo?

Največ 20 udeležencev.

5 mest je trenutno prihranjenih za nagrajence tekmovanja iz modelarstva, zato se bo čakalna vrsta vklopila po 15 prijavah. Če nagrajenci nagrade ne bodo izkoristili, bomo mesto ponudili naslednjemu na čakalnem seznamu.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave** sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 13. junija 2018. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, prek elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

** V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 200,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050108 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

Datum: 
sreda, 21. Marec 2018