Poletna šola modelarstva 2019

Koča na Naravskih ledinah pod Uršljo goro od 7. do 13. julija 2019 20 udeležencev

Barčica plava na poletni šoli modelarstva!

Si želiš sam izdelati svoj model plovila na daljinsko vodenje? Če si kdaj sanjal take sanje imaš sedaj priliko, da jih uresničiš! Če imaš od 10 do 14 let, hitro preberi navodila za prijavo, izpolni prijavnico in se nam pridruži. Ne odlašaj predlogo, da ne zmanjka prostih mest, saj se mesta na tej poletni šoli zadnja leta vedno hitro napolnijo. Posebej lepo vabljena dekleta, za katera imamo pripravljeno tudi darilce!

Kaj bomo počeli? 

To leto bomo izdelovali močvirsko plovilo na daljinsko vodenje. Čoln z majhnim ugrezom, ki ga poganja zunanji propeler, da lahko pluje po plitvih vodah, močvirjih in celo po pomrznjenem snegu. Poišči v spletnem iskalniku "swamp boat" ali "air boat" (ali pa klikni na povezavo z rezultati iskanja) in si oglej primere. Naš bo podoben temu na spodnji fotografiji. Sestavili boste ogrodje in ustrezne elektronske elemente ter plovilo seveda tudi preizkusili na bližnjem jezeru oziroma močvirju.

Med poletno šolo bomo ustvarjali, se družili in uživali v družabnih oziroma športnih igrah. Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

20190327_082255.jpg

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Osebne stvari za vsak dan, primerno obleko za bivanje v hribih, pohodne čevlje (planinski čevlji ali visoki telovadni copati), anorak, pulover za hladno vreme, dežnik, copate za v sobe, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za na teren, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom, zdravstveno kartico in osebni dokument. Dobrodošli so tudi glasbeni inštrument, družabne igrice in športni rekviziti po želji. Prostora za igro je veliko!

Ves potrebni material za izdelavo plovila priskrbimo mi, ti pa moraš prinesti le svoj pametni mobilni telefon (ali tablico/prenosnik), saj bo prav ta naprava tvoje krmilo za plovilo. Primerna je vsaka naprava, ki ima WiFi, brskalnik, miško ali zaslon na dotik, in s katero se je možno priklopiti na Ad-hoc WPA2 personal WiFi omrežje.

Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

Kje bomo spali?  

V Koči na Naravskih ledinah pod Uršljo goro (Jazbina 18, 2393 Črna na Koroškem).

Kliknite na povezavo in si oglejte lokacijo na zemljevidu. Za vse, ki boste prišli iz smeri avtoceste, je najbližja pot čez Kotlje in ne preko Črne na Koroškem (kamor vas rad usmeri GPS)!

Za prevoz na tabor in nazaj poskrbite sami.

Kdo sta mentorja?

Miha Kozjek in Marjan Jenko, modelarja in zunanja sodelavca ZOTKS.

Koliko nas bo?

Največ 20 udeležencev.

5 mest je trenutno prihranjenih za nagrajence tekmovanja iz modelarstva, zato se bo čakalna vrsta vklopila po 15 prijavah. Če nagrajenci nagrade ne bodo izkoristili, bomo mesto ponudili naslednjemu na čakalnem seznamu.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave** sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 13. junija 2019. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, prek elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

** V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 200,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050108 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

Datum: 
torek, 2. April 2019