Poletna delavnica logike Goričko 2022

TNC Peterloug, Markovci 6. do 9. julij 2022 25 udeležencev

Na poletnih delavnicah bomo možgane urili z logiko, logičnimi nalogami in lingvistiko, imeli pa bomo tudi nekaj predavanj. Pa ne bomo se ukvarjali samo z logiko, temveč bomo spoznali tudi Goričko, se potepali po stranpoteh ter se družili. Ob jasnem večeru pa se bomo tudi zazrli v nebo in prešteli zvezde. Morda pa bomo videli tudi peterloug cool.

Sem pravi?

Če si ljubitelj logike in si osnovnošolec starejši od 12 let ali dijak, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži. Ne glede na to, ali že imaš izkušnje s tekmovanj iz znanja logike ali ti je logika povsem tuja, bomo skupaj kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne. Pohiti, da ne bo zmanjkalo prostih mest – logično wink !

Kaj bomo počeli?

Pripravili smo različne delavnice, različnih težavnosti. Ob prijavi zato navedi, kakšno je tvoje predznanje, da te bomo razporedili v ustrezno skupino:

Raziskovanje logike - začetna skupina je primerna za začetnike, ki se z logiko še niste srečali ali poznate le nekaj osnov.

Logika je logična - nadaljevalna skupina je primerna za vse, ki logiko že poznate in bi radi še izboljšali svoja znanja.

Najtrši logični orehi - izpopolnjevalna skupina za izkušene logike, ki se udeležujojo tudi tekmovanj iz logike.

Delavnice bodo potekale v skupinah. Skupaj z mentorji bomo reševali naloge s tabelami in logične izjave, spoznavali bomo, kako dešifrirati katerikoli svetovni jezik ali pisavo, se preizkusili v japonskih miselnih igrah, si izmišljali svoje uganke in razvozlavali šifre, morda bomo celo razvozlali, zakaj je 2 + 2 = 1. Logično?

V prostem času pa bomo poskrbeli za športne dvoboje, družabne igre, pohode po gorički pokrajini, astronomska opazovanja in druga presenečenja.

Kdaj in kje?

Od srede, 6. julija,  do sobote, 9. julija, v Turistično nastanitvenem centru Peterloug, Markovci 93, 9204 Šalovci.   

Za prevoz poskrbite sami.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

Kdo je vodja?

Vodja poletne šole je Bojan Jandrašič, večletni mentor ter zunanji sodelavec ZOTKS.

Delavnice bodo vodili tudi drugi zabavni mentorji in mentorice. Vsi redno pripravljajo logične delavnice in tabore pri ZOTKS, so izkušeni logiki ter sodelujejo pri sestavljanju nalog za državno tekmovanje iz logike.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do srede, 23. junija 2022. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 120,00 EUR (oziroma 60,00 EUR za udeležence, ki prihajate iz Pomurja iz občin, ki sofinancirajo program RC ZOTKS) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050107 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

02 530 42 70 // zotks.ms@zotks.si

 

Datum: 
ponedeljek, 23. Maj 2022