Poletna šola modelarstva 2021

Koča na Naravskih ledinah pod Uršljo goro od 8. do 14. avgusta 2021 20 udeležencev

FOTO 2021

Si želiš izdelati svoj model jadralnega letala s katerim lahko tekmuješ tudi na modelarskih tekmovanjih? Če imaš od 10 do 14 let, hitro preberi navodila za prijavo, izpolni prijavnico in se nam pridruži. Ne odlašaj predlogo, da ne zmanjka prostih mest, saj se mesta na tej poletni šoli zadnja leta vedno hitro napolnijo. Posebej lepo vabljena tudi dekleta, ki jih je na poletni šoli vsako leto več!

Kaj bomo počeli? 

Izdelali bomo model jadralnega letala A1. Je prostoleteč, štarta se ga iz roke (vrže, potegne), česar se bomo tudi naučili na taboru. Model je kasične gradnje, vendar pa ima tudi sestavne dele iz sodobnih materialov. Trup je sestavljen iz več vrst lesa in karbona, krila in rep pa sta iz balze. Vsi deli so izrezani na cnc stroju tako, da ne bo problemov pri sestavljanju. Model ima dobre letalne sposobnosti in je primeren tudi za tekmovanje doma in v tujini v kategoriji F1H. Čaka nas torej pravo klasično modelarjenje!

Med poletno šolo bomo ustvarjali, se družili in uživali v družabnih oziroma športnih igrah, povzpeli se bomo tudi na Uršljo goro, kurili taborni ogenj in še veliko več. Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Osebne stvari za vsak dan, primerno obleko za bivanje v hribih, pohodne čevlje (planinski čevlji ali visoki športni čevlji), anorak, pulover za hladno vreme, dežnik, copate za v sobe, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za na teren, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom, zdravstveno kartico in osebni dokument. Dobrodošli so tudi glasbeni inštrument, družabne igrice in športni rekviziti po želji. Prostora za igro je veliko!

Ves potrebni material za izdelavo letala priskrbimo mi.

Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

Kje bomo spali?  

V Koči na Naravskih ledinah pod Uršljo goro (Jazbina 18, 2393 Črna na Koroškem).

Kliknite na povezavo in si oglejte lokacijo na zemljevidu. Za vse, ki boste prišli iz smeri avtoceste, je najbližja pot čez Kotlje in ne preko Črne na Koroškem (kamor vas rad usmeri GPS)!

Za prevoz na tabor in nazaj poskrbite sami.

Kdo sta mentorja?

Miha Kozjek in Marjan Jenko, modelarja in zunanja sodelavca ZOTKS.

Koliko nas bo?

Največ 20 udeležencev.

Zaradi morebitnih omejitev druženja v povezavi s koronavirusom, bomo število udeležencev ustrezno zmanjšali, ko bodo znane smernice ministrstva.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave** sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 1. avgusta 2020. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, prek elektronske pošte prijave niso možne. Nekaj mest bo rezerviranih za zmagovalce državnih tekmovanj, mesta bomo sprostili, ko bodo tekmovanja zaključena. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

** V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 200,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050108 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

V primeru omejitve števila udeležencev zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužb, bodo prednost na poletnem taboru imeli tisti, ki se bodo prej prijavili in bo njihova prijava potrjena.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

Datum: 
torek, 30. Marec 2021