Poletni tabor računalništva 2019

CŠOD Bohinj, Ribčev Laz 18. do 24. avgusta 2019 30 udeležencev

Z veseljem najavljamo že enajsto izvedbo tega tabora v so-organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije in Šole prihodnosti Maribor, ki se letos seli na novo lokacijo v Bohinj. Ponovno bomo na enem mestu zbrali prekaljeno ekipo mentorjev z raznolikimi izkušnjami, ki ti bodo pomagali pri prvih korakih v svetu računalništva.

Ne zamudi priložnosti in bodi del tega tradicionalnega tabora, kjer zate pripravljamo zabavno in sproščeno raziskovanje sveta računalništva.

Kaj bomo počeli?

Glede na predznanje vas bomo razdelili v 2 do 3 skupine. Na začetku tabora se bomo dogovorili o uporabljenih tehnologijah, izbrali programski jezik in pričeli z osnovami za tiste brez izkušenj in načeli zahtevnejše teme za tiste, ki ste v preteklosti že programirali. Precej hitro se boste razdelili v manjše ekipe, v okviru katerih boste do konca tabora izdelali projekt. Tako vas bomo spodbujali k timskemu delu. Na koncu tabora boste svoje izdelke lahko predstavili staršem in drugim obiskovalcem.

Poskrbeli bomo za hitro lokalno omrežje in dostop do interneta. Kljub temu se bomo dovolj gibali na svežem zraku, občudovali izjemno okolico bohinjskega jezera in možgane pretegovali v sodelovanju z poletno šolo logike. Mimogrede, naši mentorji že pridno trenirajo za večerne spopade v virtualnem svetu.

Kdo lahko pride?

Če imaš med 13 in 17 let, izpolni prijavnico, tudi če nimaš izkušenj s programiranjem. V našo družbo vljudno vabljena tudi dekleta. Kmalu po potrditvi prijave na tabor te bomo s kratko anketo povprašali po tvojih željah in izkušnjah.

Kdaj in kje?

Na taboru se bomo družili med 18. in 24. avgustom 2019 v CŠOD Bohinj.

Za prevoz na tabor poskrbite sami.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Prenosni računalnik, slušalke, pisala in zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev tudi za aktivnosti v naravi, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), copate za uporabo v domu, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji in klopi, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Dobrodošla sta tudi fotoaparat, glasbeni inštrumenti, športni rekviziti in družabne igre.

Kaj če prenosnega računalnika nimam?

Brez skrbi. Ob prijavi navedi, da potrebuješ računalnik in brezplačno bomo poskrbeli za primeren prenosni računalnik.

Kdo je vodja?

Tabor in najboljšo ekipo mentorjev bo vodil Tadej Žlak, dolgoletni zunanji sodelavec ZOTKS, večletni vodja poletnega tabora računalništva in ustanovitelj Šole prihodnosti Maribor. Svoje znanje bodo predajali izkušeni mentorji David Mohar, Matic Vrščaj, Jaka Konda in Andraž Juvan.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 12. junija 2019. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, prek elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletnega tabora.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 180,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050101 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

01 25 13 727 // tabori@zotks.si

Datum: 
torek, 26. Februar 2019