Delavnica programiranja v jeziku Scratch

Novica iz dne 18.1.2023

Delavnica programiranja v jeziku Scratch

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času zimskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika. Pripravljamo dva identična sklopa med obema tednoma zimskih počitnic.

Ena od delavnic bo tudi "Delavnica programiranja v jeziku Scratch".

Če že obvladate Scratch ali pa se z njim še seznanjate, je tokratna delavnica ravno prava za vas. Na delavnici bomo spoznali nekaj osnov programiranja v jeziku Scratch in si ogledali nekaj primerov nalog. Ravno prav za vajo pred tekmovanji iz programiranja ali za prve resne korake v svet Scratch-a. Delavnica je primerna predvsem za učence in njihove mentorje programiranja, vabljeni pa tudi dijaki.

Dr. Borut Jurčič-Zlobec je matematik in dolgoletni predavatelj na Fakulteti za elektrotehniko. Je predsednik Zotkine komisije za tekmovanja iz znanja računalništva, pobudnik tekmovanja iz programiranja v Scratchu in član Zotkine komisije za mladinsko raziskovalno dejavnost s področja matematike. Pripravljal in spremljal je tekmovalce na mednarodne računalniške olimpijade. Je tudi avtor številnih knjig in prispevkov s področja matematike ter priročnikov programiranja v jeziku Scratch.

Predavanje bo v obeh počitniških tednih, v ponedeljek, 30. 1. in 6. 2. ob 12.00.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
sreda, 18. Januar 2023