Mladi programerji po dolgem času zopet zelo uspešni

Novica iz dne 29.6.2021

Mladi programerji po dolgem času zopet zelo uspešni

Dvakrat srebro in bron na mednarodni računalniški olimpijadi

Včeraj se je s sklepno slovesnostjo in podelitvijo odličij na daljavo, v Singapurju zaključila 33. mednarodna računalniška olimpijada (IOI 2021 Singapore). V konkurenci 351 dijakov iz 88 držav je naša ekipa štirih dijakov spet dosegla odličen uspeh in eno boljših uvrstitev, odkar se Slovenija udeležuje tega tekmovanja. Prva štiri mesta so zasedli mladi kitajski programerji.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so naše barve na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani zastopali Matija Likar in Lan Sevčnikar z II. gimnazije Maribor, Domen Hočevar z Gimnazije Novo Mesto ter Benjamin Bajd, ki se programiranja uči v Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana (ZRI). Mladi slovenski programerji so v dveh tekmovalnih dneh vsak dan programirali po pet ur. Benjamin Bajd in Matija Likar sta si s svojim znanjem priborila srebrni odličji, medtem ko je Domen Hočevar osvojil bronasto. Ekipo sta na fakulteti spremljala vodja ekipe in član komisije ZOTKS, dr. Darko Pevec ter Žiga Željko.

Državno tekmovanje v programiranju je v okviru Festivala inovativnih tehnologij (FIT) – programiranje za srednje šole v različnih programskih jezikih, potekalo sredi marca na daljavo. Najboljši so se nato konec maja na naših strežnikih med seboj pomerili v sklepnem preizkusu, štirje najbolje uvrščeni pa so bili izbrani v ekipo, ki je našim pod okriljem Slovenijo zastopala na mednarodni računalniški olimpijadi.

Datum: 
torek, 29. Junij 2021