Prvomajski raziskovalni tabor Trenta 2017

Trenta, apartmaji Na Logu od 27. do 29. aprila 2017 12 udeležencev

Komu je tabor namenjen?

Če imaš od 9 do 12 let, te zanima svet raziskovanja in želiš del prvomajskih počitnic preživeti v družbi različnih gozdnih rastlin in živali, iskati živalske sledi, se družiti s čisto pravim lovcem in še mnogo več, hitro preberi navodila za prijavo in se prijavi, da ne bo zmanjkalo prostih mest.

Kaj bomo počeli?

Na taboru bomo spoznali dolino Trenta in živa bitja, ki prebivajo v njej. Podali se bomo v bližnji gozd in se naučili prepoznavati lesne vrste, naredili odtise lubja in spoznavali zdravilne in užitne rastline. Dopoldne bomo preživeli tudi v družbi lovca in oprezali za gamsi. Podali se bomo na soško pot in prisluhnili zgodbam iz življenja Trentarjev. Prepoznavali bomo odtise živali na gozdni učni poti. Naučili se bomo prepoznavati različne vrste lišajev. Ogledali si bomo tudi projekcije in razstave, ki so postavljene v Informacijskem središču TNP Dom Trenta.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Posteljnina, pisala, zvezek, primerna obutev (planinski oziroma pohodni čevlji ali visoki telovadni copati), anorak, pulover za hladno vreme, dežnik, osebna garderoba, trenirka, dolge hlače, pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za terensko delo, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom in daljnogled (če ga imaš).

Kje bomo spali?

Spali bomo v apartmajih Na Logu v Trenti zraven Informacijskega središča TNP Dom Trenta, ki je v lasti TNP. Za prevoz udeležencev do Trente in po zaključku tabora poskrbite sami.

Koliko nas bo?

Do 12 udeležencev.

Kdo bo z nami?

Dr. Helena Lesar, večletna mentorica na bioloških raziskovalnih taborih za srednješolce in izvajalka strokovnih delavnic s področja naravoslovja. Strokovni sodelavci informacijsko izobraževalne službe središča TNP Dom Trenta.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do četrtka, 20. aprila  2017. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 50,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050100 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

»V prihodnje bom lahko uporabila znanje, ki sem ga pridobila o rastlinah, živalih in živalskih sledeh.«
Datum: 
sreda, 22. Marec 2017