Prvomajski raziskovalni tabor Trenta 2019

Trenta, apartmaji Na Logu od 27. aprila do 1. maja 2019 12 udeležencev

Komu je tabor namenjen?

Če imaš od 9 do 12 let, te zanima svet raziskovanja in želiš del prvomajskih počitnic preživeti v družbi različnih gozdnih rastlin in živali, iskati živalske sledi, se družiti s čisto pravim lovcem, delati poskuse v raziskovalnem laboratoriju in še mnogo več, hitro preberi navodila za prijavo in se prijavi, da ne bo zmanjkalo prostih mest.

Kaj bomo počeli?

Tabor bo potekal v dolini Trente, kjer bomo spoznavali zanimivo življenje živih bitij, ki tam prebivajo. Podali se bomo na Soško učno pot, naučili se bomo prepoznati odtise živali, šli na pohod z lovcem in opazovali gamse. Spoznali se bomo z osnovami raziskovanja in tudi sami izvedli mini raziskavo. V raziskovalnem laboratoriju Informacijskega središča Triglavskega narodnega parka Dom Trenta bomo delali poskuse: iz različnega sadja bomo izolirali molekulo DNK in jo opazovali pod mikroskopom. Ob večerih bomo spoznavali aktualne teme s področja okolja, kot so podnebne spremembe in (mikro)plastika v okolju, invazivne tujerodne vrste in drugo.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Posteljnina, pisala, zvezek, primerna obutev (planinski oziroma pohodni čevlji ali visoki telovadni copati), anorak, pulover za hladno vreme, dežnik, osebna garderoba, trenirka, dolge hlače, pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za terensko delo, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom in daljnogled (če ga imaš).

Kje bomo spali?

Spali bomo v apartmajih Na Logu v Trenti zraven Informacijskega središča TNP Dom Trenta, ki je v lasti TNP. Za prevoz udeležencev do Trente in po zaključku tabora poskrbite sami.

Koliko nas bo?

Do 12 udeležencev.

Kdo bo z nami?

Prof. Petra Bezeljak, zunanja sodelavka ZOTKS in strokovni sodelavci informacijsko izobraževalne službe središča TNP Dom Trenta.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 18. aprila  2019. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 80,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050100 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

Datum: 
ponedeljek, 11. Marec 2019