Raziskovalci

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Novica iz dne 24.4.2020

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Pod našim okriljem so bila načrtovana razna tekmovanja v znanju, srečanja mladih raziskovalcev in drugi dogodki. Zaradi razmer in težav s širjenjem koronavirusa je potrebno upoštevanje navodil in predpisanih ukrepov, zato smo nekatera prestavili oziroma odpovedali. V prihodnjih dnevih in tednih bomo z Društvom matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) skušali najti razmeram primerno obliko izvedbe še nerealiziranih tekmovanj ter to uskladili z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Do štipendije na olimpijskih igrah mladih znanstvenikov

Novica iz dne 24.5.2021

Do štipendije na olimpijskih igrah mladih znanstvenikov

Na največjem svetovnem tekmovanju na področju znanstvenih projektov za srednješolce, mednarodnem sejmu znanosti in tehnike (Regeneron ISEF), so Slovenijo zelo uspešno zastopali trije dijaki, izbrani na 54. Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije, ki smo ga organizirali septembra 2020.

Socializem skozi želodec

Novica iz dne 12.5.2021

Socializem skozi želodec

23. tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije

V soorganizaciji z GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma smo prejšnji teden izpeljali 23. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije z naslovom Socializem skozi želodec: novosti vsakdanje in praznične kuhinje v obdobju Jugoslavije. Letošnje tekmovanje je ob upoštevanju priporočil in ukrepov potekalo v prostorih Hiše Kulinarike v Novem mestu.

Dr. Stane Pejovnik prejel najvišje državno priznanje v znanosti

Novica iz dne 2.12.2020

Dr. Stane Pejovnik prejel najvišje državno priznanje v znanosti

Letošnje leto in naša življenja kroji pandemija Covid-19. Tako je tudi včerajšnja tradicionalna podelitev Zoisovih nagrad in priznanj, Puhovih priznanj in nagrad ter priznanja Ambasador znanosti Republike Slovenije potekala na neobičajen način.

Izjemnim raziskovalkam in raziskovalcem se letos zaradi izrednih razmer niso poklonili in zahvalili z objemi in rokovanji, ampak prek dokumentarnega filma »Vrhunci slovenske znanosti v luči nagrajencev za izjemne dosežke 2020«, ki je bil včeraj predvajan na drugem programu Televizije Slovenija. 

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Novica iz dne 10.9.2020

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek in torek, 14. in 15. septembra 2020, se bo na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, Koroška cesta 160, 2000 Maribor, odvilo že 54. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Zagovori bodo potekali ločeno po področjih ter ločeno za osnovnošolce in srednješolce (v živo v predavalnicah). Osnovnošolci bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 9.30 uri in opravili zagovore ter ocenitev in podelitev. Srednješolci pa bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 13.30 uri.