Raziskovalci

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Novica iz dne 24.4.2020

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Pod našim okriljem so bila načrtovana razna tekmovanja v znanju, srečanja mladih raziskovalcev in drugi dogodki. Zaradi razmer in težav s širjenjem koronavirusa je potrebno upoštevanje navodil in predpisanih ukrepov, zato smo nekatera prestavili oziroma odpovedali. V prihodnjih dnevih in tednih bomo z Društvom matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) skušali najti razmeram primerno obliko izvedbe še nerealiziranih tekmovanj ter to uskladili z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Novica iz dne 10.9.2020

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek in torek, 14. in 15. septembra 2020, se bo na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, Koroška cesta 160, 2000 Maribor, odvilo že 54. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Zagovori bodo potekali ločeno po področjih ter ločeno za osnovnošolce in srednješolce (v živo v predavalnicah). Osnovnošolci bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 9.30 uri in opravili zagovore ter ocenitev in podelitev. Srednješolci pa bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 13.30 uri.

Skupna izobraževalna podporna točka

Novica iz dne 2.4.2020

Skupna izobraževalna podporna točka

Vsak od nas se v teh dneh sooča z izzivi, ki jih je prinesla nova in nepoznana situacija. Ker smo skupaj močnejši, je na pobudo Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in Filozofske fakultete Univerze v Mariboru nastala skupna izobraževalna podporna točka RAZLAGAMO.SI, ki je namenjena medsebojni pomoči pri učenju in izobraževanju na daljavo.

Najboljše raziskovalne šole in mentorji Pomurja prejeli nagrade

Novica iz dne 2.12.2019

Najboljše raziskovalne šole in mentorji Pomurja prejeli nagrade

V trgovskem centeru Maximus v Murski Soboti se je pretekli teden pod našim in okriljem Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota odvil Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih – IZUM 2019. Festival vsako leto združi veliko zanimivih področij, njegov namen pa je mladim na zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost in gospodarstvo. Na Razstavi ustvarjalnosti so se predstavili pomurski vrtci ter osnovne in srednje šole. V sklopu festivala so potekale zelo zanimive delavnice.

Nagradna strokovna ekskurzija 2019

Novica iz dne 21.11.2019

Nagradna strokovna ekskurzija 2019

Za naj najboljše Zotkine talente, tiste, ki so na tekmovanjih iz znanja in srečanjih zasedli prvo mesto, vsako leto v jesenskem času organiziramo nagradno strokovno ekskurzijo.

Letos smo se odpravili na vzhod Slovenije. Rogatec je kraj, čigar začetki segajo še v zgodnji srednji vek (prvi pisani viri so iz leta 1130). Poimenovan je po Rogaški gori, ki jo danes poznamo kot Donačko goro.

Novi uspehi naših dijakov

Novica iz dne 26.8.2019

Novi uspehi naših dijakov

V Beogradu se končuje tekmovanje mladih raziskovalcev družboslovnih smeri. Naši dijaki so se ponovno izkazali. Na tekmovanju so zastopana področja psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije. Udeleženci morajo pred mednarodno komisijo strokovnjakov predstaviti nalogo in plakat ter odgovarjati  na vprašanja. Tekmovanje družboslovcev izhaja iz mnogo starejšega tekmovanja naravoslovcev in je bilo tokrat organizirano drugo leto. Predstavilo se je 38 dijakov iz Evrope, Indonezije, Kitajske, Indije.. Sodelovalo je 15 držav, pri čemer je bilo 6 opazovalk. 

Mednarodno tekmovanje mladih raziskovalcev (ICYSS)

Novica iz dne 21.8.2019

Mednarodno tekmovanje mladih raziskovalcev (ICYSS)

Drugič se dijaki iz Slovenije udeležujejo mednarodnega tekmovanja mladih raziskovalcev s področij družboslovja, 
to je International Conference of Young Scientists Social Science, kratko ICYSSS. Konferenca pokriva področja psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije.

Tudi v letošnjem letu je tekmovanje organizirano v Beogradu med 21. in 26.8.. Prijavljenih je 15 držav.
Naši predstavniki so se danes zjutraj odpravili na pot. To so: