Raziskovalci

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Novica iz dne 24.4.2020

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Pod našim okriljem so bila načrtovana razna tekmovanja v znanju, srečanja mladih raziskovalcev in drugi dogodki. Zaradi razmer in težav s širjenjem koronavirusa je potrebno upoštevanje navodil in predpisanih ukrepov, zato smo nekatera prestavili oziroma odpovedali. V prihodnjih dnevih in tednih bomo z Društvom matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) skušali najti razmeram primerno obliko izvedbe še nerealiziranih tekmovanj ter to uskladili z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Raziskovalci družboslovci na ICYSS v Beogradu do štirih odličij

Novica iz dne 25.5.2022

Raziskovalci družboslovci na ICYSS v Beogradu do štirih odličij

Med 19. in 23. majem so se mladi slovenski raziskovalci udeležili tradicionalnega tekmovanja mladih znanstvenikov družboslovnih smeri – The International Conference of Young Social Scientists (ICYSS). ICYSS je individualno tekmovanje dijakov, starih od 14 do 19 let, ki pokriva področja psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije. Pod našim okriljem se je slovenska ekipa mladih raziskovalcev tekmovanja udeležila petič zapored, potekalo pa je na daljavo iz Beograda.

Mednarodni sejem znanosti in tehnike

Novica iz dne 18.5.2022

Mednarodni sejem znanosti in tehnike

V Združenih državah Amerike v Atlanti se je v petek, 13. maja, z zaključno slovesnostjo končalo največje svetovno tekmovanje na področju znanstvenih projektov za srednješolce, Mednarodni sejem znanosti in tehnike (Regeneron ISEF). Prvič po letu 2019 so finalisti sejma tekmovali v živo. Več kot polovica finalistov se je zbrala v Atlanti, preostali finalisti pa so sodelovali virtualno.

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2022

Novica iz dne 9.5.2022

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2022

V ponedeljek, 16. maja 2022, bo pod našim okriljem na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, Šolsko naselje 12, 9000 Murska Sobota, potekalo 56. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2022.

Srečanje se bo s svečano otvoritvijo v telovadnici šole pričelo ob 9.30 uri in nadaljevalo z zagovori raziskovalnih nalog, ki so jih osnovno- in srednješolci pripravili na 19 različnih področjih.

Raziskovalne naloge – na kaj moramo biti pozorni

Novica iz dne 3.2.2022

Raziskovalne naloge – na kaj moramo biti pozorni

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času zimskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika. Pripravljamo dva identična sklopa med obema tednoma zimskih počitnic.

Končalo se je evropsko tekmovanje mladih znanstvenikov

Novica iz dne 20.9.2021

Končalo se je evropsko tekmovanje mladih znanstvenikov

Na Univerzi v Salamanci v Španiji je med 17. in 19. septembrom potekalo največje evropsko tekmovanje mladih znanstvenikov in inovatorjev – 32. tekmovanje EUCYS 2020/2021 (The European Union Contest for Young Scientists). Z 114 nalogami se je na hibridnem tekmovanju predstavilo 158 mladih znanstvenikov in inovatorjev, starih med 14 in 20 let, in sicer iz 34 držav, ki so bili izbrani na državnih tekmovanjih.

Srebro in posebna nagrada za mlada družboslovca

Novica iz dne 7.7.2021

Srebro in posebna nagrada za mlada družboslovca

Konec junija je na daljavo potekalo tradicionalno tekmovanje mladih znanstvenikov družboslovnih smeri – The International Conference of Young Social Scientists (ICYSS). ICYSS je individualno tekmovanje dijakov, starih od 14 do 19 let, in pokriva področja psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije. Tekmovanje je organiziral Regionalni center za talente Beograd II, pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije pa se je slovenska ekipa mladih raziskovalcev tekmovanja udeležila četrtič zapored.