Raziskovalci

Fizikalni tabor

Novica iz dne 17.1.2019

Fizikalni tabor

ZOTKS RC Maribor in Fakulteta za naravoslovje in matematiko v Mariboru, oddelek za fiziko, v sodelovanju z Naravoslovno matematično akakdemijo sta v januarju organizirali raziskovalni fizikalni tabor za dijake srednjih šol. Tabor je potekal od 16. do 18. januarja v laboratorijih Oddelka za fiziko Fakultete za naravoslovje in matematiko

Vsebina letošnjega tabora je bila povezana z aktualnimi fizikalnimi temami, povezanimi z vsakdanjim življenjem, eksperimentalnim delom in astronomskimi opazovanji.

Program_0.JPG

ICYSSS

International Conference of Young Scientists Social Science
udeleženke: Ula Litrop, Liza Urbančič in Tjaša Ogulin
vodja: Vesna Fabjan

ICYSSS

Novica iz dne 28.8.2018

ICYSSS

Z letošnjim letom je ZOTKS pristopila k še enemu mednarodnemu tekmovanju, ki za spremembo pokriva družboslovje. To je International Conference of Young Scientists Social Science, kratkko ICYSSS. Tekmovanje izhaja iz International ConferenceI of Young Scientists ICYS, ki predstavlja naravoslovne znanosti in letos  je bilo v Beogradu organizirano že 25. Sodelovalo je 32 držav, med njimi tudi Slovenija. Organizatorji so se odločili, da ponudijo priložnost predstavitve tudi mladim raziskovalcem družboslovnih smeri in te dni se v Beogradu merijo najboljši iz posameznih držav.

ICYS, Beograd 2018

Novica iz dne 18.6.2018

ICYS, Beograd 2018

V mesecu aprilu (19.—25.) je v Beogradu potekala Mednarodna konferenca mladih znanstvenikov ICYS, katere se je udeležilo tudi pet dijakov SŠ Črnomelj s koordinatorico za Slovenijo in profesorico na SŠ Črnomelj Vesno Fabjan. Dijaki so ob podpori mentorjev izdelali raziskovalne naloge, jih povzeli v izvlečke in petnajstminutne predstavitve v angleškem jeziku ter jih zagovarjali pred strogo žirijo na različnih znanstvenih področjih. Osvojili so visoka priznanja:

52. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Novica iz dne 20.4.2018

52. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 14. maja 2018, bo potekalo že  52. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Vabimo vas, da se nam pridružite in prisluhnite raziskovalnim nalogam in spoznanjem osnovno- in srednješolcev na 20 različnih področjih. Predstavitve nalog bodo potekale v Murski Soboti, na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota (Šolsko naselje 12). Razpis srečanja in preostale informacije, ki se nanašajo na mlade raziskovalce, najdete na naši strani.

 Program:

Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije 2018

Novica iz dne 11.4.2018

Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije 2018

V petek, 13. aprila 2018, bo potekal zaključni del že 20. državnega tekmovanja Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije.

Tekmovanje organiziramo v soorganizaciji s centrom GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma. Tekmovanje bo potekalo v prostorih Hiše kulinarike in turizma v Novem mestu.

medium_GRM.jpg