Raziskovalci

ICYS, Beograd 2018

Novica iz dne 18.6.2018

ICYS, Beograd 2018

V mesecu aprilu (19.—25.) je v Beogradu potekala Mednarodna konferenca mladih znanstvenikov ICYS, katere se je udeležilo tudi pet dijakov SŠ Črnomelj s koordinatorico za Slovenijo in profesorico na SŠ Črnomelj Vesno Fabjan. Dijaki so ob podpori mentorjev izdelali raziskovalne naloge, jih povzeli v izvlečke in petnajstminutne predstavitve v angleškem jeziku ter jih zagovarjali pred strogo žirijo na različnih znanstvenih področjih. Osvojili so visoka priznanja:

52. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Novica iz dne 20.4.2018

52. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 14. maja 2018, bo potekalo že  52. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Vabimo vas, da se nam pridružite in prisluhnite raziskovalnim nalogam in spoznanjem osnovno- in srednješolcev na 20 različnih področjih. Predstavitve nalog bodo potekale v Murski Soboti, na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota (Šolsko naselje 12). Razpis srečanja in preostale informacije, ki se nanašajo na mlade raziskovalce, najdete na naši strani.

 Program:

Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije 2018

Novica iz dne 11.4.2018

Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije 2018

V petek, 13. aprila 2018, bo potekal zaključni del že 20. državnega tekmovanja Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije.

Tekmovanje organiziramo v soorganizaciji s centrom GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma. Tekmovanje bo potekalo v prostorih Hiše kulinarike in turizma v Novem mestu.

medium_GRM.jpg

Lep uspeh mladih raziskovalcev na Evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov in inovatorjev

Novica iz dne 28.9.2017

Lep uspeh mladih raziskovalcev na Evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov in inovatorjev

V Talinu v Estoniji je med 22. in 27. septembrom potekalo največje evropsko tekmovanje mladih znanstvenikov in inovatorjev – 29. tekmovanje EUCYS 2017 (European Union Contest for Young Scientists). Z 89 nalogami se je predstavilo 146 mladih znanstvenikov in inovatorjev, starih med 14 in 20 let, in sicer iz 45 držav, ki so bili izbrani na državnih tekmovanjih. Slovenijo sta letos pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) zastopali dve ekipi z dvema nalogama.

51. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Novica iz dne 3.5.2017

51. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 15. maja 2017, bo potekalo že  51. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Vabimo vas, da se nam pridružite in prisluhnite raziskovalnim nalogam in spoznanjem osnovno- in srednješolcev na 20 različnih področjih. Predstavitve nalog bodo potekale v Murski Soboti, na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota (Šolsko naselje 12). Razpis srečanja in preostale informacije, ki se nanašajo na mlade raziskovalce, najdete na naši strani.

Regijski srečanji mladih raziskovalcev - Podravje in Pomurje

Novica iz dne 24.3.2017

Regijski srečanji mladih raziskovalcev - Podravje in Pomurje

V petek, 31. 3. 2017, bo na Osnovni šoli Miklavž na Dravskem polju v organizaciji Regionalnega centra ZOTKS s sedežem v Mariboru potekalo regijsko srečanje mladih raziskovalcev Podravja. Na srečanju bodo mladi raziskovalci z osnovnih in srednjih šol predstavili 23 raziskovalnih nalog. V ponedeljek, 3. 4. 2017, pa se bodo pod okriljem Regionalnega centra ZOTKS s sedežem v Murski Soboti srečali še mladi raziskovalci Pomurja. Na Osnovni šoli III Murska Sobota bodo predstavili 57 raziskovalnih nalog.