Raziskovalci

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Novica iz dne 24.4.2020

Informacije o tekmovanjih, srečanjih in dogodkih pod okriljem ZOTKS

Pod našim okriljem so bila načrtovana razna tekmovanja v znanju, srečanja mladih raziskovalcev in drugi dogodki. Zaradi razmer in težav s širjenjem koronavirusa je potrebno upoštevanje navodil in predpisanih ukrepov, zato smo nekatera prestavili oziroma odpovedali. V prihodnjih dnevih in tednih bomo z Društvom matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) skušali najti razmeram primerno obliko izvedbe še nerealiziranih tekmovanj ter to uskladili z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Mlade slovenske raziskovalke z dvema nagradama na evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov

Novica iz dne 20.9.2022

Mlade slovenske raziskovalke z dvema nagradama na evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov

Na Nizozemskem v mestu Leiden, ki je letos tudi evropska prestolnica znanosti, je med 13. in 18. septembrom potekalo največje evropsko tekmovanje mladih znanstvenikov in inovatorjev – 33. tekmovanje EUCYS 2022 (European Union Contest for Young Scientists). Z 85 nalogami se je na tekmovanju predstavilo 132 mladih znanstvenikov in inovatorjev, starih med 14 in 20 let, in sicer iz 33 držav, ki so bili izbrani na državnih tekmovanjih.

MILSET EXPO-Sciences Europe 2022

Novica iz dne 28.7.2022

MILSET EXPO-Sciences Europe 2022

Javljanje s sejma

Med 24. in 30. julijem v zgodovinski Suceavi v Romuniji poteka sejem MILSET EXPO-Sciences Europe 2022. Pod našim okriljem Slovenijo s svojim projektom zastopajo dijaki Aljaž Kelc, Jurij Šuman in Jakob Čerič, spremlja pa jih mentor Simon Weiss. Fantje so poslali nekaj vtisov.

Raziskovalci družboslovci na ICYSS v Beogradu do štirih odličij

Novica iz dne 25.5.2022

Raziskovalci družboslovci na ICYSS v Beogradu do štirih odličij

Med 19. in 23. majem so se mladi slovenski raziskovalci udeležili tradicionalnega tekmovanja mladih znanstvenikov družboslovnih smeri – The International Conference of Young Social Scientists (ICYSS). ICYSS je individualno tekmovanje dijakov, starih od 14 do 19 let, ki pokriva področja psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije. Pod našim okriljem se je slovenska ekipa mladih raziskovalcev tekmovanja udeležila petič zapored, potekalo pa je na daljavo iz Beograda.

Mednarodni sejem znanosti in tehnike

Novica iz dne 18.5.2022

Mednarodni sejem znanosti in tehnike

V Združenih državah Amerike v Atlanti se je v petek, 13. maja, z zaključno slovesnostjo končalo največje svetovno tekmovanje na področju znanstvenih projektov za srednješolce, Mednarodni sejem znanosti in tehnike (Regeneron ISEF). Prvič po letu 2019 so finalisti sejma tekmovali v živo. Več kot polovica finalistov se je zbrala v Atlanti, preostali finalisti pa so sodelovali virtualno.

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2022

Novica iz dne 9.5.2022

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2022

V ponedeljek, 16. maja 2022, bo pod našim okriljem na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, Šolsko naselje 12, 9000 Murska Sobota, potekalo 56. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2022.

Srečanje se bo s svečano otvoritvijo v telovadnici šole pričelo ob 9.30 uri in nadaljevalo z zagovori raziskovalnih nalog, ki so jih osnovno- in srednješolci pripravili na 19 različnih področjih.