Raziskovalci

Lep uspeh mladih raziskovalcev na Evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov in inovatorjev

Novica iz dne 28.9.2017

Lep uspeh mladih raziskovalcev na Evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov in inovatorjev

V Talinu v Estoniji je med 22. in 27. septembrom potekalo največje evropsko tekmovanje mladih znanstvenikov in inovatorjev – 29. tekmovanje EUCYS 2017 (European Union Contest for Young Scientists). Z 89 nalogami se je predstavilo 146 mladih znanstvenikov in inovatorjev, starih med 14 in 20 let, in sicer iz 45 držav, ki so bili izbrani na državnih tekmovanjih. Slovenijo sta letos pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) zastopali dve ekipi z dvema nalogama.

51. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Novica iz dne 3.5.2017

51. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 15. maja 2017, bo potekalo že  51. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Vabimo vas, da se nam pridružite in prisluhnite raziskovalnim nalogam in spoznanjem osnovno- in srednješolcev na 20 različnih področjih. Predstavitve nalog bodo potekale v Murski Soboti, na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota (Šolsko naselje 12). Razpis srečanja in preostale informacije, ki se nanašajo na mlade raziskovalce, najdete na naši strani.

Regijski srečanji mladih raziskovalcev - Podravje in Pomurje

Novica iz dne 24.3.2017

Regijski srečanji mladih raziskovalcev - Podravje in Pomurje

V petek, 31. 3. 2017, bo na Osnovni šoli Miklavž na Dravskem polju v organizaciji Regionalnega centra ZOTKS s sedežem v Mariboru potekalo regijsko srečanje mladih raziskovalcev Podravja. Na srečanju bodo mladi raziskovalci z osnovnih in srednjih šol predstavili 23 raziskovalnih nalog. V ponedeljek, 3. 4. 2017, pa se bodo pod okriljem Regionalnega centra ZOTKS s sedežem v Murski Soboti srečali še mladi raziskovalci Pomurja. Na Osnovni šoli III Murska Sobota bodo predstavili 57 raziskovalnih nalog.

Science Hack Day

Novica iz dne 17.10.2016

Science Hack Day

V soboto in nedeljo, 15. in 16. oktobra 2016, je potekal prvi Science Hack Day v Sloveniji. Veseli nas, da so se dogodka udeležili tako osnovnošolci, srednješolci in študentje kot tudi že zaposleni navdušenci nad znanostjo. Njihove izkušnje in znanja so bila raznovrstna, skupine pa so oblikovali na samem dogodku. Sodelovalo je tudi nekaj udeležencev iz tujine. V nedeljo so končne ideje predstavile štiri ekipe - nekateri člani teh ekip so ustvarjali skoraj vso noč.