Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije – razpis

Novica iz dne 8.9.2016

Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije – razpis

Objavljen je razpis 19. tekmovanja Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije.

Naslovna tema tekmovanja v letošnjem šolskem letu je "Začetki in konci". Ker se zaključuje prvih dvajset let tekmovanja »Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije«, temu posvečamo tudi letošnjo raziskovalno temo. Dijake in študente ter njihove mentorje pozivamo, da se v svojih raziskovalnih nalogah posvetijo vprašanju, kako so ljudje na različnih območjih Slovenije in v različnih (vaških, mestnih, primestnih) okoljih tako v preteklosti kot v sodobnosti tudi s hrano obeleževali začetke in konce posameznikovega življenja.

Tekmovanje bo potekalo v petek, 7. aprila, 2017, v Novem mestu, organiziramo pa ga skupaj s centrom GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma.

Besedilo razpisa in druge pomembne informacije so dostopne na tej povezavi.

Datum: 
četrtek, 8. September 2016