ICYS, Beograd 2018

Novica iz dne 18.6.2018

ICYS, Beograd 2018

V mesecu aprilu (19.—25.) je v Beogradu potekala Mednarodna konferenca mladih znanstvenikov ICYS, katere se je udeležilo tudi pet dijakov SŠ Črnomelj s koordinatorico za Slovenijo in profesorico na SŠ Črnomelj Vesno Fabjan. Dijaki so ob podpori mentorjev izdelali raziskovalne naloge, jih povzeli v izvlečke in petnajstminutne predstavitve v angleškem jeziku ter jih zagovarjali pred strogo žirijo na različnih znanstvenih področjih. Osvojili so visoka priznanja:

Marko Kerep in Gašper Brunskole iz 3. ST s področja tehnologije – srebrno medaljo (mentor: Nejc Gorše), Anže Rom iz 2. aG iz programiranja – bronasto medaljo (mentor: Marko Rožič), Nika Vrlinič iz 2. aG iz ekologije – bronasto medaljo (mentorica: Vesna Fabjan) in Jurij Krajačič iz  4. aG iz fizike (mentor: Marko Rožič).

Dijaki so se družili z vrstniki iz vsega sveta, spoznavali nove kulture, Beograd in sklepali nove prijateljske vezi. Naučili so se znanstvenega pristopa pri reševanju problemov, kar jim bo v prihodnosti pri študiju in pri delu še kako koristilo.

Tekmovanje ICYSSS (social studies) se v mesecu avgustu v Beogradu nadaljuje tudi na družboslovnih predmetnih področjih, kjer bo sodelovalo 6 .......  

 

Mednarodna konferenca mladih znanstvenikov (ICYS) je posebna vrsta individualnih tekmovanj v predstavitvah raziskovalnih nalog iz naravoslovnega področja in je po navadi izvedena konec aprila. 

FIZIKA
MATEMATIKA
INFORMATIKA
ENVIROMENTAL SCIENCE (ekologija)
INŽENIRING
LIFE SCIENCE

Mednarodna konferenca mladih znanstvenikov „social studies“ (ICYSSS) je posebna vrsta individualnih tekmovanj v predstavitvah raziskovalnih nalog iz družboslovnega področja in je po navadi realizirana v avgustu.

ZGODOVINA
SOCIOLOGIJA
PSIHOLOGIJA
EKONOMIJA
GEOGRAFIJA 

Datum: 
ponedeljek, 18. Junij 2018