ICYSSS

Novica iz dne 28.8.2018

ICYSSS

Z letošnjim letom je ZOTKS pristopila k še enemu mednarodnemu tekmovanju, ki za spremembo pokriva družboslovje. To je International Conference of Young Scientists Social Science, kratkko ICYSSS. Tekmovanje izhaja iz International ConferenceI of Young Scientists ICYS, ki predstavlja naravoslovne znanosti in letos  je bilo v Beogradu organizirano že 25. Sodelovalo je 32 držav, med njimi tudi Slovenija. Organizatorji so se odločili, da ponudijo priložnost predstavitve tudi mladim raziskovalcem družboslovnih smeri in te dni se v Beogradu merijo najboljši iz posameznih držav. Slovenijo zastopajo Liza Urbančič (mentorici Marjeta Kline Suzič in Jerca Urbančič) z Gimnazije Šiška, Ula Litrop (mentor Jernej Jakelj) z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Tjaša Ogulin (mentorica Vesna Fabjan) z Gimnazije Črnomelj. Tekmovanja sta se udeležili pod vodstvom profesorice Vesne Fabjan z Gimnazije Črnomelj, ki je članica mednarodne žirije v ICYSSS.

Zlato priznanje za predstavitev nalog sta osvojili Ula za "Prikriti seksizem v sodobni družbi" in Liza za nalogo "Poškodovala sem se – kaj pa zdaj?".

Tjaša pa je za dobitnica srebrnega priznanja za nalogo "Kako so 1. svetovno vojno dozivljale belokranjske druzine pod semisko goro".

Ula na podelitvi
Datum: 
torek, 28. Avgust 2018