Science Hack Day

Novica iz dne 17.10.2016

Science Hack Day

V soboto in nedeljo, 15. in 16. oktobra 2016, je potekal prvi Science Hack Day v Sloveniji. Veseli nas, da so se dogodka udeležili tako osnovnošolci, srednješolci in študentje kot tudi že zaposleni navdušenci nad znanostjo. Njihove izkušnje in znanja so bila raznovrstna, skupine pa so oblikovali na samem dogodku. Sodelovalo je tudi nekaj udeležencev iz tujine. V nedeljo so končne ideje predstavile štiri ekipe - nekateri člani teh ekip so ustvarjali skoraj vso noč.

Nagrado občinstva je prejela skupina Aha za interaktivno igro boksa. S pomočjo mobilnih telefonov, ki ju je imela oseba v rokah, so merili udarce, na dogodku narejen merilec pa srčni utrip igralca. Komisija je podelila še tri nagrade. Nagrado za najbolj izobraževalno idejo je prejela skupina Zdravosned za spletno stran o ozaveščanju o zdravi prehrani, nagrado za najboljši prototip skupina, ki je sestavila in poskušala upravljati robota z mislimi, nagrado za povezovanje znanosti z umetnostjo pa je prejela ideja za generator haikujev iz fotografij. 

Vsi zmagovalci so prejeli medalje in priznanja za njihove izdelke. Dodatno bo RogLab omogočil vsem zainteresiranim brezplačno usposabljanje iz njihovega programa, npr. uporaba 3D tiskalnika, laserskega in gravirnega stroja ter drugih orodij.

Odziv udeležencev, gostov in drugih obiskovalcev na dogodek je bil izredno pozitiven, zato nameravamo Science Hack Day pripraviti tudi naslednje leto. Upamo, da se ga bo udeležilo še več najrazličnejših posameznikov in skupin, ki želijo ustvariti nekaj novega.

Fotogalerija

Datum: 
ponedeljek, 17. Oktober 2016